Ανακοινώσεις

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ COCA COLA ΘEΣΣAΛONIKHΣ

Τον Οκτώβριο του 2013 η πολυεθνική Coca Cola  έβαλε λουκέτο στο εργοστάσιο της στη Θεσσαλονίκη. Πέταξε στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους, μεταφέροντας το εργοστάσιό της στη Βουλγαρία, όπως και δεκάδες άλλες επιχειρήσεις που βρήκαν εκεί φθηνότερους εργαζόμενους, αξιοποιώντας την «ελευθερία» κίνησης κεφαλαίων, στο πλαίσιο της συνθήκης του Μάαστριχτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Coca Cola τα τελευταία 4 χρόνια έχει κλείσει 6 εργοστάσια στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να μείνουν στο δρόμο 2.500 άνθρωποι, την ίδια ώρα που η εταιρεία παρουσιάζει τεράστια κέρδη.

Η Coca Cola δεν πάσχει λοιπόν από κέρδη. Σπέρνει ανεργία και δυστυχία για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη. Ξηλώνει εργοστάσια που στήθηκαν με τον ιδρώτα εργαζομένων.

O ηρωικός 17μηνος αγώνας των εργαζομένων στην Coca Cola  με αίτημα την ακύρωση όλων των απολύσεων και την επαναλειτουργία του εργοστασίου, η αντοχή και αποφασιστικότητά τους αποτελεί παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους.

Αυτός ο αγώνας είναι και δικός μας αγώνας.

Είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης, όλων των εργαζομένων.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λέσβου «Μίλτος Κουντουράς» είμαστε δίπλα τους.

Σαν ελάχιστη συνεισφορά στον αγώνα τους, καταθέτουμε από το ταμείο του Συλλόγου στο απεργιακό τους ταμείο 200 ευρώ.

Καλούμε τους συναδέλφους και όλους τους εργαζόμενους να κάνουν τό ίδιο.

Επισυνάπτουμε ανακοίνωση του σωματείου εργαζόμενων στην CocaCola, όπου μπορείτε να δείτε και τους τραπεζικούς λογαριασμούς του σωματείου. 


ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Προς

Όλες τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις και τον Ελληνικό λαό

Οι  εργαζόμενοι στην CocaColaΘεσσαλονίκης δίνουμε έναν μεγάλο απεργιακό αγώνα εδώ και 17 μήνες – από την 1η Οκτωβρίου 2013 – με αίτημα την ακύρωση όλων των απολύσεων και την επαναλειτουργία του εργοστασίου.

Η συνέχιση του αγώνα μας γίνεται τώρα και υπόθεση οικονομικής αντοχής.

Το Σωματείο μας εκφράζοντας τη βούληση όλων των απεργών-μελών του δίνει στη δημοσιότητα τους Τραπεζικούς Λογαριασμούς  μας.

Πάρτε μέρος στον αγώνα μας ενισχύοντας το απεργιακό μας ταμείο και συνεχίζοντας το ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ των προϊόντων της  COCACOLA: AMITAFANTA ZEROκ.λ.π.  μέχρι  να επαναλειτουργήσει  το  εργοστάσιο.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΙΒΑΝ:GR2201608750000000084799149

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ – ΙΒΑΝ: GR9201102110000021148008697