Ανακοινώσεις

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ 9/4/14

To Δ.Σ. του Συλλόγου σας καλεί να συμμετέχετε στην 24ωρη Πανεργατική- Πανελλαδική Απεργία Τετάρτη 9 Απρίλη.

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση με τις πρόσφατες επιλογές της 

οδηγεί στη διαθεσιμότητα χιλιάδες επιπλέον εργαζόμενους, ετοιμάζει μέσω της «αξιολόγησης» μια δεξαμενή δεκάδων χιλιάδων προς απόλυση υπαλλήλων, απελευθερώνει τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, προχωράει σε νέες μειώσεις στις συντάξεις, διαλύει ότι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος.

Εξαθλιώνει εδώ και τέσσερα χρόνια την ελληνική κοινωνία, υπογράφοντας απανωτά μνημόνια, συνάπτει νέα δάνεια και υποθηκεύει το μέλλον πολλών γενεών, προκειμένου να σώσει τις τράπεζες και να τις επιστρέψει στη συνέχεια στους τραπεζίτες.

Οδηγεί στην κατάρρευση το ασφαλιστικό σύστημα μετά και τη νέα μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, που σημαίνει νέα μείωση των εσόδων του κατά 1 δισ. ευρώ το χρόνο. Η εξέλιξη αυτή προκαλεί νέα μείωση των συντάξεων και πριμοδοτεί την ιδιωτική ασφάλιση σε βάρος του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος.

Διαλύει το Δημόσιο Σχολείο με πολιτικές εκχώρησής του στους ιδιώτες μεγαλοσχολάρχες, με πολιτικές εξοβελισμού των εκπαιδευτικών, με την κατηγοριοποίηση των σχολείων με τη χειραγώγηση όσων εκπαιδευτικών μείνουν και τον καταναγκασμό τους σε διαδικασίες «αξιολόγησης» που ισοδυναμούν με την εργασιακή τους αυτοκτονία.

 Το σύνολο πλέον των εργαζομένων και της κοινωνίας βιώνουν τις δραματικές συνέπειες των μνημονίων και αντιλαμβάνονται ότι η πολιτική αυτή δεν πρόκειται να σταματήσει, εάν δεν τους σταματήσουμε.

Όλο και μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας συνειδητοποιούν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον ξεσηκωμό και την ανατροπή αυτών των πολιτικών.

Όσο καθυστερούμε βυθιζόμαστε πιο βαθιά στην ανεργία, στην μακροχρόνια φτώχεια, στην αβεβαιότητα και στην απόγνωση. Ξεσηκωνόμαστε για να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές συγκαλυμμένης προστασίας των φοροκλεπτών και των μεγαλοφειλετών, εκχώρησης του δημόσιου πλούτου σε πανίσχυρους εγχώριους και διεθνείς ομίλους, πολιτικές δραματικής υποβάθμισης της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών, πολιτικές βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

 


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ

Όχι στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες. Να γυρίσουν στις δουλειές τους όλοι οι απολυμένοι.

Όχι στη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου. Δωρεάν, εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.

Να ματαιωθεί κάθε μορφής αξιολόγηση – χειραγώγηση των εκπαιδευτικών και των Σχολείων.

Να προστατευθούν τα δημόσια κοινωνικά αγαθά.

Να ανατραπούν οι πολιτικές των απολύσεων, της ανεργίας, της συρρίκνωσης των δημοσίων – κοινωνικών αγαθών και των ιδιωτικοποιήσεων.

Άμεσα μέτρα στήριξης των Ασφαλιστικών ταμείων.

Διαγραφή δανείων, κανένας πλειστηριασμός, προστασία της πρώτης κατοικίας.

Διαγραφή του χρέους

Κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων

                                             Ο Πρόεδρος                                     Ο Γραμματέας

                                 Γιανέλλης Βασίλης                             Καμμένος Ανέστης