Ανακοινώσεις

Στις 27 Νοέμβρη 2014 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

καμία ανοχή, κανένας εφησυχασμός δε χωρά. Από τη μια μας λένε ότι τα δύσκολα πέρασαν και μας τάζουν ψίχουλα για να μας παραπλανήσουν και από την άλλη ετοιμάζουν νέα μεγάλη επίθεση στα εργασιακά, ασφαλιστικά, οικονομικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και κατακτήσεις. Ως εδώ! Στις 27 Νοέμβρη 2014 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Με το νέο ασφαλιστικό θέλουν να δουλεύουμε ως τον τάφο, να μην παίρνουμε τίποτα πίσω από τα χρήματα που μας παρακρατούν μια ολόκληρη ζωή και ταυτόχρονα να μην έχουμε εμείς και η οικογένειά μας καμία ασφαλιστική-ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Τα δίνουν όλα στο ιδιωτικό κεφάλαιο και όσοι έχουν να πληρώνουν θα έχουν γιατρούς και φάρμακα οι υπόλοιποι στον καιάδα!

Με το νέο μισθολόγιο θέλουν να μας πάνε όλους στα 586 ευρώ! Μισθοί πείνας κι εξαθλίωσης, απλήρωτη εργασία ακόμα και μέσω «εθελοντών» για το λαό και τεράστια υπερκέρδη για τις επιχειρήσεις.

Με τις νέες αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση θα προωθήσουν πιο γρήγορα το νέο νηπιαγωγείο, νέο σχολείο, νέο γυμνάσιο, νέο λύκειο. Ένα εκπαιδευτικό σύστημα της δια βίου ημιμάθειας, που θα διώχνει τα παιδιά από νωρίς από το σχολείο και θα τα στέλνει βορά στις επιχειρήσεις, οι γονείς θα είναι καλοί πελάτες και οι εκπαιδευτικοί διαμεσολαβητές! Σχολεία, εκπαιδευτικοί, μαθητές ακόμα και γονείς θα αξιολογούνται για το αν προώθησαν το σχολείο της ημιμάθειας, της ΕΕ και των επιχειρήσεων! Αυτό είναι το βασικό κριτήριο της αξιολόγησης γι’ αυτό και όσοι αντιστέκονται θα αξιολογούνται ως ελλιπείς!

Ως εδώ και μη παρέκει! Φτάνει η ανοχή-συνενοχή και η απραξία. Το «δε γίνεται τίποτα» είναι βούτυρο στο ψωμί τους για να γίνονται όλα όσα συμφέρουν το κεφάλαιο, την ΕΕ και το πολιτικό υπηρετικό τους προσωπικό! Η αναμονή πολιτικής – κυβερνητικής αλλαγής σπέρνει αυταπάτες οι οποίες επιτείνουν την αδράνεια του κινήματος.

Όλα γίνονται αν αποφασίσουμε να παλέψουμε! Τα πάντα κατακτήθηκαν με αγώνες! Και η ζωή που ονειρευόμαστε, ζωή όπου εμείς οι εργαζόμενοι θα καλύπτουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας, θα κατακτηθεί με αγώνες. Κόντρα στα μονοπώλια, τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς τους, στις κυβερνήσεις τους, στο σύνολο της βάρβαρης πολιτικής τους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, στις 27 Νοέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! Κλείνουμε τα σχολεία για να είναι πάντα ανοιχτά για τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας. Μαζί με τους εργάτες, τους αγρότες, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους νέους και τις νέες, τα παιδιά μας, βγαίνουμε στο δρόμο. Να γεμίσουμε τους δρόμους, τις πλατείες.

                  ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ!