Ανακοινώσεις

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 17/6/14

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς,

 

Σε νέο γύρο συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων προχώρησε η κυβέρνηση.Μετά τα 2000 σχολεία του 2010, τα εκατοντάδες τμήματα που καταργήθηκαν ενδιάμεσα, προχωρά και πάλι σε μαζικές μεταβολές σχολείων.

Σύμφωνα με τους παραπάνω υποβιβασμούς Σχολείων καταργούνται 27 οργανικές θέσεις. Τα 6/θέσια σχολεία που υποβιβάζονται και γίνονται 5/θέσια σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία δεν δικαιούνται Ολοήμερο Τμήμα. Αυτό σημαίνει ότι τα περισσότερα Σχολεία της Λεσβιακής υπαίθρου δεν θα έχουν Ολοήμερα Τμήματα.

Τα σχολεία που υποβιβάζονται δεν πρόκειται στο μέλλον να ξαναλειτουργήσουν σαν 6/θέσια όπως πρώτα, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Μείωση των οργανικών θέσεων σημαίνει νέες πλασματικές υπεραριθμίες, υποχρεωτικές μετακινήσεις, διαθεσιμότητες και απολύσεις.

Σηματοδοτείται και με αυτόν τον τρόπο νέα επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών αλλά και στα εργασιακά των εκπαιδευτικών.

Μετά από συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας με εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων Σχολείων την Τετάρτη 4 /6 /2014 στο Δημοτικό Σχολείο Καλλονής, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στη Μυτιλήνη. Η ημερομηνία διεξαγωγής του θα καθοριζόταν από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε Λέσβου.

Αποφασίστηκε το συλλαλητήριο να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Ιουνίου και ώρα 7.00 μμ στην Πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ

Ακύρωση και ανατροπή στην πράξη της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας που υποβιβάζει σημαντικό αριθμό σχολείων του νησιού μας.  

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ                                 ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ                                          

Το Δ.Σ του Συλλόγου