Ανακοινώσεις

ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ – ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ ΟΜΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 15 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Όλοι τώρα στον αγώνα!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ( ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ)

απροκάλυπτα

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ (ΠΑΣΟΚ –ΝΔ κτλ)

ΤΑ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΟΛΑ!!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς μόνιμους, ωρομίσθιους και αναπληρωτές να συμμετέχουν μαζικά,

 σήμερα Παρασκευή 15/4 στις 13.00 στη συγκέντρωση έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στη Μυτιλήνη (Μακρύς Γιαλός).

Μόνιμοι και αναπληρωτές, εργαζόμενοι στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, άνεργοι και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, να απαιτήσουμε να καλυφθούν τώρα τα χιλιάδες κενά με μαζικούς μόνιμους διορισμούς. Είναι προϋπόθεση για την κάλυψη των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών των παιδιών μας!

ΚΑΜΙΑ  ΑΥΤΑΠΑΤΗ  ΟΥΤΕ  ΚΑΙ  ΑΝΑΜΟΝΗ!

Δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε !!!

                           Για  τους  ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ:

   Έδωσαν στη δημοσιότητα «Προσωρινό σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών», με το οποίο ανατρέπουν τη ζωή χιλιάδων συναδέλφων μας παραπέμποντας τους μόνιμους διορισμούς στις ελληνικές καλένδες.

Με τη διάταξη που δημοσίευσε το Υπουργείο Παιδείας αλλάζουν σημαντικά τα κριτήρια και οι πίνακες προϋπηρεσίας των συναδέλφων αναπληρωτών, δημιουργούνται νέες ομαδοποιήσεις, προκαλώντας έναν άγριο «εμφύλιο» μεταξύ τους, διατηρείται το καθεστώς της αδιοριστίας, ότι ακριβώς έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Ουσιαστικά, η διάταξη αυτή, αποτελεί αντιγραφή και συνέχεια του αντιεκπαιδευτικού νόμου 3848/2010 της Διαμαντοπούλου, του νόμου που τσάκισε ζωές και δικαιώματα χιλιάδων εκπαιδευτικών, που προώθησε την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, το θεσμό του μέντορα κ.ά. Έναν νόμο, που οι εκπαιδευτικοί με τον αγώνα τους κατάφεραν να καταστήσουν ανενεργές πολλές πλευρές του.

                     Για  τα  ΤΜΗΜΑΤΑ  ΕΝΤΑΞΗΣ:

 

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ, ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ!

Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο, αφού με νέα εγκύκλιο για τη δήθεν ίδρυση νέων Τμημάτων Ένταξης, καταργεί και τα ήδη υπάρχοντα!!!

Η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπ. Παιδείας με εγκύκλιο που έστειλε προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τα ΚΕΔΔΥ με αρ.πρωτ.50351/Δ3-24/3/2016 ανακοίνωσε ότι: στα συγχωνευμένα σχολεία, που το καθένα είχε ξεχωριστό Τμήμα Ένταξης και με τη συγχώνευση παρέμειναν και τα δύο, τώρα το ένα πρέπει να καταργηθεί!

Aπ΄ότι φαίνεται ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι η συρρίκνωση και η κατάργηση των τμημάτων ‘Ενταξης, στο όνομα του γενικότερου «εξορθολογισμού» και των περικοπών, που προτείνουν Ε.Ε και ΟΟΣΑ  και  αυτόν τον στόχο τον υλοποιεί βήμα – βήμα. Επίσης χρησιμοποιώντας βαρύγδουπους τίτλους, όπως συμπερίληψη και συνεκπαίδευση, επιχειρεί να κρύψει την προσπάθεια της άγριας ενσωμάτωσης των παιδιών που χρειάζονται ειδική αγωγή σε τμήματα πληθωρικά χωρίς το απαραίτητο ειδικό.

                          Για  τα  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ:  

Σ’ αυτό τον ορυμαγδό μεταξύ των άλλων «καινοτόμων» προθέσεων και μέσω των αποπροσανατολιστικών «διαλόγων» του Υπουργείου, προωθούνται και νέες συγχωνεύσεις (αυτή τη φορά Νηπιαγωγείων), έτσι ώστε, απ’ τη νέα σχολική χρονιά να μην «ξεμείνει» Νηπιαγωγός με λιγότερα από 14 Νήπια!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων και Σχολικών Μονάδων είναι άμεσα δεμένες με τις επιχειρούμενες ανατροπές στο ασφαλιστικό. Είναι συνέχεια των μέτρων για το φορολογικό, για το νέο μισθολόγιο, την αξιολόγηση, τις απολύσεις. Μπροστά μας έχουμε την ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης – Ε.Ε. – κεφαλαίου στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Ο αγώνας για σταθερή και μόνιμη δουλειά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πάλης για την συνολική απόκρουση της αντιλαϊκής επίθεσης.

Προετοιμαζόμαστε για τη 48ωρη Γενική Απεργία εάν η κυβέρνηση καταθέσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα και το πακέτο των αντιλαϊκών μέτρων  στη βουλή.

15/4/2016