Ανακοινώσεις

3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ –ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Το Δ .Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Λέσβου συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της ΔΟΕ ενάντια  στην πρόταση του Υπουργείου Παιδείας  για ένα προσωρινό σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών, την οποία και απορρίπτει κατηγορηματικά, καλεί τους εκπαιδευτικούς σε μαζική και δυναμική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 15/04/2016 στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης στις 13.00. με αιτήματα:

– Μαζικοί διορισμοί στην εκπαίδευση

– Μόνιμος διορισμός όλων των αναπληρωτών τώρα

– Κατάργηση του Ν.3848/10

       Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής και των συναδέλφων των ολοημέρων στη συγκέντρωση, το Δ.Σ. κηρύσσει 3ωρη  συμπληρωματική στάση εργασίας    (13.00 μ.μ. – 16 .00 μ.μ.)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΤΣΑΒΕΛΛΗΣ ΠΑΝ.                                        ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

 

 

Παρασκευή 15/4/2016

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας

ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΡΑ

            Την Παρασκευή 8/4/2016 η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα την πρότασή της για ένα προσωρινό σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

            Για μια ακόμη φορά οι πολυθρύλητοι 20.000 διορισμοί μετατέθηκαν στις καλένδες,  μετά την αξιολόγηση των θεσμών…

Για μια ακόμη φορά οι προτάσεις του Υπουργείου είχαν το χαρακτήρα του προσωρινού και επιφανειακού που ως αποτέλεσμα έχει τη δημιουργία πολύ περισσότερων προβλημάτων απ’ αυτά που υποτίθεται ότι επιλύει.

            Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. απορρίπτει κατηγορηματικά την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας αφού:

–  Δεν απαντά στην επιτακτική ανάγκη της πραγματοποίησης όλων των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση

–  Υιοθετεί ως βάση του συστήματος προσλήψεων τον Ν.3848/10 του οποίου την κατάργηση απαιτήσαμε και απαιτούμε και για την οποία είχε δεσμευτεί η σημερινή κυβέρνηση, όταν ήταν στην αντιπολίτευση,  ότι θα πραγματοποιήσει.

– Έχει αποσπασματικό χαρακτήρα, διαιωνίζει τον κατακερματισμό στην εκπαίδευση και συντηρεί τις συγκρούσεις επιδιώξεων που έχουν δημιουργήσει μέσα στον κλάδο οι τραγικοί χειρισμοί των μνημονιακών κυβερνήσεων στο θέμα των διορισμών.

           

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους εκπαιδευτικούς σε μαζική και δυναμική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 στις 11:30 π.μ. με αιτήματα:

– Μαζικοί διορισμοί στην εκπαίδευση

– Μόνιμος διορισμός όλων των αναπληρωτών τώρα

– Κατάργηση του Ν.3848/10

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στη συγκέντρωση, το Δ.Σ. κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. – 2 μ.μ.). Οι Σύλλογοι μπορούν να κηρύξουν επιπλέον στάσεις εργασίας πριν ή μετά το τρίωρο της Δ.Ο.Ε. αν το κρίνουν απαραίτητο.