Ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 24/03/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – φοι:

Η αντιλαϊκή πολιτική, η προώθησή της, ο έλεγχος και η εφαρμογή της φαίνεται ότι εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετικά επίπλοκη τέχνη και αποτελεί μια συνεχή πρόκληση για επιτυχία στα επίλεκτα Στελέχη της Εκπ/σης. Για το Στελεχικό Δυναμικό του Υπουργείου απ’ τη μια, και την διαχείριση της αντιλαϊκής αντιεκπαιδευτικής πολιτικής απ’ την άλλη ταιριάζει απόλυτα αυτό που ο λαός μας λέει απλά:

 «Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι»

Συγκεκριμένα:

 Η Δ/ντρια  Π.Ε. Λέσβου «άδραξε της ευκαιρίας» να καλέσει Εκπ/κό σε έγγραφη παροχή εξηγήσεων και «την προς τις υποδείξεις της συμμόρφωση» για μια τηλεφωνική διένεξη που υπήρξε μεταξύ της συναδέλφισσας Εκπ/κού και μιας υπαλλήλου της Δ/νσης Π.Ε.

Σε διάβημα βέβαια του Δ.Σ. του Συλλόγου για το απαράδεκτο έγγραφο, ισχυρίστηκε ότι «με αυτό τον τρόπο ήθελε να προστατεύσει την υπάλληλο της Δ/νσης και να συνετίσει την συναδέλφισσα εκπαιδευτικό.  

Η ουσία βέβαια του ζητήματος δε βρίσκεται εδώ.

Η Δ/ντρια Εκπ/σης, εμπλέκει μέσα απ’ το έγγραφό της και υπαλλήλους της υπηρεσίας, ενώ ταυτόχρονα για απόδειξη όσων ισχυρίζεται στο έγγραφό της χρησιμοποιεί την «οξυμένη» όπως φαίνεται ακοή της αφού και η ίδια ήταν παρούσα σ’ αυτό το τηλεφώνημα!!

Δε μας εξήγησε βέβαια στην παράσταση διαμαρτυρίας που είχαμε ως ΔΣ του Συλλόγου γιατί δεν παρενέβη άμεσα αφού βρίσκονταν παρούσα.

 Δεν είναι η πρώτη φορά που η Δ/νση Π.Ε. Λέσβου σε πλήρη στοίχιση με τις κατευθύνσεις του Υπουργείου κάνει «επίδειξη πυγμής», προκειμένου να επιδείξει την εμπεριστατωμένη και εμπεδωμένη «ικανότητά της» όχι μόνο στο να διαχειρίζεται με αντιδημοκρατικές και προσβλητικές φρασεολογίες και πρακτικές, αντιεκπαιδευτικές – αντιλαϊκές πολιτικές, αλλά  να πρωτοτυπεί και να πρωτοπορεί.

Στο ενεργητικό της είναι καταγεγραμμένες καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων και στα πλαίσια της πολιτικής των πρώην ΝΔ –ΠΑΣΟΚ, αλλά και από τη διατήρησή της σήμερα από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ( απόφαση πλειοψηφίας ΠΥΣΠΕ 13/2/2015 για Κάσπακα , Θάνο, Κεραμειά) καθώς και ο υπερβάλλον της ζήλος για την αξιολόγηση – πειθαναγκασμό των εκπαιδευτικών, οι οποίοι θεωρούνται υπεύθυνοι για ό,τι δεν πάει καλά στα σχολεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης στη Λέσβο..

Συναδέλφισσες – φοι: 

Καταγγέλλουμε για μια ακόμη φορά τον προβοκατόρικο χαρακτήρα του εγγράφου  που στόχο έχει την ενοχοποίηση , την τρομοκράτηση  και την ταυτόχρονη ετεροκατεύθυνση των εργαζομένων να στραφούν ο ένας εναντίον του άλλου.

Πρέπει να θυμίσουμε όμως  και στη νέα συγκυβέρνηση, αλλά και στα όποια νυν-τέως αλλά και υποψήφια Στελέχη της, για να φρεσκάρουμε τη μνήμη τους για το ποιοι είναι τα θύματα και ποιος ο θύτης.

Τα πραγματικά ερωτήματα για μας σήμερα είναι:

 1. Πότε θα καλυφθούν τα κενά των νησιών μας;
 2. Ποια μέτρα στήριξης θα πάρετε για τους μαθητές μας ( ένα γεύμα την ημέρα, εμβολιασμός ….)
 3. Θα πάρει θέση η κυβέρνηση για τη συστηματική στοχοποίηση των εκπαιδευτικών που προκαλείται από τον κατευθυνόμενο κοινωνικό αυτοματισμό;
 4. Τι μέτρα στήριξης θα πάρετε για τους αναπληρωτές;
 5. Πότε θα μονιμοποιηθούν όσοι εργάζονται στην Εκπ/ση με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση κι αν έχουν;
 6. Πότε τα σεμινάρια επιμόρφωσης θα γίνονται εντός εργασιακού  ωραρίου;
 7. Πότε οι μισθοί και οι συντάξεις θα επανέλθουν στα επίπεδα του 2009;
 8. Πότε θα αρχίσουν να δίνονται τα δώρα Χριστουγέννων –  Πάσχα  κτλ
 9. Πότε θα διαγράψετε το χρέος αφού εμείς οι εργαζόμενοι ούτε το δημιουργήσαμε και ούτε ωφεληθήκαμε σε τίποτα από αυτό;
 10. Πότε θα σταματήσει η ΕΔΕ κατά των συναδέλφων μας στο Δημ Σχολείο Πλαγιάς;
 11. Πότε θα σταματήσετε ( ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) να δίνετε πλουσιοπάροχα  πακτωλό ρευστού και προνομίων σε βιομήχανους , εφοπλιστές, τραπεζίτες, μεγαλοξενοδόχους και το λοιπό τους σόι;

Συναδέλφισσες –φοι:

Ο λαός και οι εργαζόμενοι σήμερα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η ανάκτηση των απωλειών τους πρέπει να γίνει εφαλτήριο για τη διεκδίκηση όλων όσων δικαιούνται σήμερα να απολαμβάνουν. Καταδικάστε όσους αρνούνται την αυτονόητη αυτή αξίωση.

Τη δική μας αξιοπρέπεια θα τη βρούμε στον αγώνα για τη ζωή που μας αξίζει!

Παλεύουμε για τη ζωή που μας αξίζει και μας στερούν ΕΕ, κυβερνήσεις, μονοπώλια!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ.

ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΔΕ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ 8:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΛΕΣΒΟΥ 31 ΜΑΡΤΗ.

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ.

Όχι στην παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Άμεσα μέτρα οικονομικής στήριξης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ