Ανακοινώσεις

Aνακοίνωση για συμμετοχή στην αντιφασιστική αντιρατσιστική συγκέντρωση στις 18/10/2016 στην πλατεία Σαπφούς.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν  στην αντιφασιστική – αντιρατσιστική συγκέντρωση, στην οποία συμμετέχουν το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ , πολλά σωματεία και συλλογικότητες την Τρίτη 18 Οκτωβρίου  στις 18.00 στη πλατεία Σαπφούς.

Οι χιλιάδες εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στο νησί μας, το Αιγαίο και τη χώρα είναι αποτέλεσμα της μπόρας του ιμπεριαλιστικού πολέμου των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, ενάντια στην πατρίδα τους,  για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής και των δρόμων μεταφοράς τους στην Ευρώπη. Αυτή είναι η αιτία που κυριολεκτικά πετά ολόκληρες οικογένειες, παιδιά και μωρά στην προσφυγιά. Στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς συμμετέχουν και οι ελληνικές κυβερνήσεις επιδιώκοντας οφέλη για λογαριασμό της ελληνικής αστικής τάξης. Γι’ αυτό και προβάλλουν χρόνια τώρα την «πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική» της, επικαλούνται τη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας, καλούν τους μακελάρηδες του ΝΑΤΟ επίσημα στο Αιγαίο και εγκατέστησαν τη Frontex της ΕΕ στα νησιά μας.

Η πολιτική της Ε.Ε. που απαρέγκλιτα εφαρμόζει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εγκλωβίζει χιλιάδες πρόσφυγες στη χώρα μας, τους μετατρέπει σε θύματα κάθε μέρα, καθώς γύρω και πάνω τους έχουν στήσει τρελό χορό πλουτισμού διάφορα κέντρα και εταιρείες με τη μορφή των ΜΚΟ. Ο λαός μας δεν πρέπει να ανεχτεί τη συγκαλυμμένη δράση χρυσαυγίτικων, αντιδραστικών κι άλλων φασιστικών στοιχείων, που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν και τη δικαιολογημένη ανησυχία των νησιωτών και ιδιαίτερα όσων γειτνιάζουν με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης όπως αυτό της Μόριας.

Η δράση αυτών των στοιχείων στρέφεται κατά των θυμάτων κι αθωώνει την πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε. που τους εγκλωβίζει στο νησί. Καλούμε σε καταδίκη και απομόνωση των δράσεων της Χ.Α. που επιδιώκει να καλλιεργήσει ρατσιστικά αντανακλαστικά, να σπείρει το δηλητήριο στη νέα γενιά, ψαρεύοντας σε θολά νερά.

          Είμαστε αντίθετοι με την πολιτική της Ευρωπαϊκής  Ένωσης και της κυβέρνησης που εγκλωβίζει στο νησί χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και στους κατοίκους.

          Απαιτούμε άμεση μετακίνησή τους από το νησί και απεγκλωβισμό τους από τη χώρα.

          Όχι στη λειτουργία και στην επέκταση των hot spot με οποιαδήποτε μορφή. Με κρατική ευθύνη, ανθρώπινη  υποδοχή και φιλοξενία των προσφύγων σε συνθήκες ελευθερίας και ελεύθερη κίνησή τους μετά την καταγραφή προς τους τόπους προορισμού τους. Κανένα παιδί έξω από τα σχολεία για τις οικογένειες που θα επιλέξουν να παραμείνουν στην Ελλάδα. Καταδικάζουμε τους τραμπουκισμούς και την βία των ναζιστικών ομάδων. Απομονώνουμε αυτούς που ενοχοποιούν για τα προβλήματα τους πρόσφυγες δηλαδή τα θύματα και αθωώνουν τους υπεύθυνους.

          Να φύγει τώρα το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους πολέμους που δημιουργούν τις στρατιές των απελπισμένων προσφύγων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΤΣΑΒΕΛΛΗΣ ΠΑΝ.                                           ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ