Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΠΑΜΕ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΛΕΣΒΟΥ: ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ! Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στην πλατεία ΣΑΠΦΟΥΣ στις 10.30 π.μ.

              ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ

                     ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, μόνιμοι, αναπληρωτές, άνεργοι,

Μη δεχτείτε τη νέα βαρβαρότητα!

Κλιμακώνουμε τον αγώνα και ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα  με τη μαζική συμμετοχή μας στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη και την απεργιακή συγκέντρωση του Ε.Κ. στις 10:30 π.μ. στην πλατεία Σαπφούς!

   Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

   Η  συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, 3 μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, έχει προσλάβει περίπου 16.000 αναπληρωτές, αντί των 23.000 περσινών προσλήψεων, που κι αυτές δεν ήταν αρκετές να καλύψουν τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες. Με μια σειρά νομοθετικές ρυθμίσεις έχει  διαμορφώσει ένα αρνητικό αντιπαιδαγωγικό περιβάλλον, όπου το πρόγραμμα στα σχολεία διαμορφώνεται με ό,τι περισσεύει, με εκπαιδευτικούς να διδάσκουν  άσχετα προς την επιστήμη τους γνωστικά αντικείμενα.

   Η επιλογή του νέου υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου, να συνθέσει ο ίδιος τα πορίσματα και τις προτάσεις των άλλων αστικών κομμάτων σε συναινετικό πνεύμα,  έφερε τη ΝΔ σε αμήχανη θέση!!

    Οι αλλεπάλληλες αναφορές του , πως «δεν πρέπει να φοβόμαστε την αξιολόγηση» ή ότι«το σχολείο πρέπει να απογαλακτιστεί από το κράτος», φανερώνουν ότι η πολιτική της υποχρηματοδότησης, της αυτονόμησης της σχολικής μονάδας, και της ταξικής της κατηγοριοποίησης,  θα συνεχιστεί σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΟΟΣΑ.

 

  Ταυτόχρονα  θα ενισχυθεί η παρέμβαση της αστικής τάξης και των μηχανισμών της στο περιεχόμενο του σχολικού προγράμματος. Όλα  δείχνουν  ότι το κεφάλαιο βιάζεται να ολοκληρωθεί το νέο σχολείο της αγοράς, το σχολειό που απαντά ακριβώς στις ανάγκες του.

  

 Ο νέος γύρος επίθεσης που ξεκίνησε από την κυβέρνηση, το κουαρτέτο, τις εργοδοτικές ενώσεις, τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που κάθονται στους στημένους κοινωνικούς διάλογους και υπογράφουν «κοινά πορίσματα» έχει σκοπό να καταργήσει ό,τι εργατικό δικαίωμα έχει απομείνει.

Απαιτούν σιωπή νεκροταφείου από τους εργαζόμενους, προετοιμάζοντας:

Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%!

Εφαρμογή του ν. Βερναρδάκη για απολύσεις στο Δημόσιο για όσους αξιολογούνται από 0 – 24 (ν. 4369/2016).

Συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο με παραπέρα μισθολογική καθήλωση, πάγωμα μισθολογικών κλιμακίων, κατάργηση εφάπαξ, κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!

Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης δηλαδή της δουλειάς λάστιχο με 300 – 400 ευρώ μισθό!

Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, δηλαδή νέα μείωση του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ!

Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ!

Είναι ανάγκη τώρα  όλοι  μας να μπούμε γρήγορα στη μάχη της επιτυχίας της πανεργατικής απεργίας στις 8 Δεκέμβρη.   Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τη “διαπραγμάτευση”, ούτε από την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και εργοδοτικές οργανώσεις. Όλοι μαζί σηκώνουν τη σημαία της συναίνεσης για να επιτεθούν από κοινού στο λαό, να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα. 

Μας καλούν να ξεχάσουμε δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή και να αποδεχτούμε τις συνθήκες σύγχρονης σκλαβιάς, ενώ οι πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη αγώνων, καλλιεργώντας την ηττοπάθεια, δίνοντας έτσι   χρόνο στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματικούς ομίλους να οργανώσουν χωρίς αντιδράσεις την επίθεσή τους.  

              Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε εμείς! Απεργιακός ξεσηκωμός απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά! Επιστρέφουμε ως απαράδεκτα τα πορίσματά τους, τις συμφωνίες τους. Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση τις ανάγκες μας!    

                                                                                                                          Δεκέμβρης 2016