Ανακοινώσεις

Τρίωρη Στάση Εργασίας (8.00 – 11.00 πμ) την Τρίτη 31 Μάρτη 2015 και συγκέντρωση στις 8.30πμ έξω απ’ την Δ/νση Π.Ε. Λέσβου

Συνάδελφοι  συναδέλφισσες :

Και με την νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (και το πάγωμα όχι βέβαια την κατάργηση της αξιολόγησης και όλου του νομοθετικού της πλαισίου) συνεχίζεται και σε ορισμένες περιπτώσεις οξύνεται η ήδη οριακά τεταμένη κατάσταση στα σχολεία μας.

Πιο συγκεκριμένα: η σκυτάλη για την αντιπαράθεση-αλληλοσπαραγμό έχει περάσει στο λεγόμενο μπούλινγκ για το οποίο μάλιστα προορίζονται προς  «απορρόφηση» γενναία ποσά από το ΕΣΠΑ, με τις ταυτόχρονες μάλιστα παρακλήσεις  του νέου υπουργού παιδείας.    

Οι ελλείψεις χιλιάδων εκπαιδευτικών μόνο από την Α/θμια εκπ/ση και η άρνηση κάλυψής τους από το νέο υπουργείο παιδείας δημιουργούν καθημερινά ολοένα καινούργια εκρηκτικά ζητήματα και προβλήματα, που έχουν αρνητικότατες επιπτώσεις σ’ αυτήν καθ’ αυτήν την εκπαιδευτική διαδικασία. 

Εκτός του γεγονότος ότι ακόμα και οι αναρρωτικές άδειες σε περίοδο μάλιστα έξαρσης των ιώσεων έχουν γίνει απαγορευτικές, ιδιαίτερα για τις συναδέλφισσες νηπιαγωγούς (στα Δημ. Σχολ. «βολεύεται» όπως  – όπως η κατάσταση) έχουμε και το «ανεξέλεγκτο» φαινόμενο μαζικής στοχοποίησης εκπαιδευτικών από «αγανακτισμένους γονείς».

Στο παιχνίδι αυτό όχι μόνο σιγοντάρουν αλλά και πρωτοστατούν και συγκεκριμένα ΜΜΕ αναπαράγοντας τον κοινωνικό αυτοματισμό και κανιβαλισμό (χαρακτηριστική η περίπτωση του σχολείου της Πλαγιάς) . Είναι τα ίδια ΜΜΕ που όχι μόνο ανέχονται αλλά και εξευμενίζουν αντιλαϊκές πολιτικές.

Το όλο σκηνικό ενισχύεται και από καταφυγές «αγανακτισμένων», προσδοκώντας εισαγγελικές παρεμβάσεις καθώς και ΕΔΕ, που κάθε άλλο, παρά συνδράμουν στη λύση  προβλημάτων, απεναντίας συσσωρεύουν επιπλέον.  

Καμιά αυταπάτη και αναμονή ούτε ανάθεση,

όλοι την  Τρίτη 31 Μάρτη 2015  στη  συγκέντρωση

στις 8.30πμ έξω απ’ την Δ/νση Π.Ε. Λέσβου.

Το ΔΣ του Συλλόγου