Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση/Απόφαση 30-1-14

Συναδέλφισσες, και συνάδελφοι,

Θέμα 1ο: «Ανοιχτή συνεδρίαση» του Δ.Σ του Συλλόγου μας

ToΔ.Σ. του Συλλόγου μας, σας καλεί να παρευρεθείτε σε «ανοιχτή» συνεδρίασή του, την Τετάρτη 5 του Φλεβάρη, στις 6.00 μ.μ., στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, για συζήτηση και ενημέρωση, σχετικά με τις «ομάδες εργασίας» καθώς και με τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις, ακόμα και ωμούς εκβιασμούς που ασκούνται ιδιαίτερα στους νέους συναδέλφους μας, προκειμένου να «πειστούν» για τους «ευεργετικούς» σκοπούς της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης, τόσο για τους εκπαιδευτικούς, όσο και γενικότερα της ρημαγμένης δημόσιας εκπαίδευσης. 

Θέμα 2: Συγκέντρωση υπογραφών.

Σας κάνουμε γνωστό ότι με επιτυχία ολοκληρώνεται η διαδικασία συγκέντρωσης υπογραφών ενάντια στην προωθούμενη αξιολόγηση – χειραγώγηση σε όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα στο Σύλλογό μας ο αριθμός των υπογραφών έχει ήδη ξεπεράσει τις 700 υπογραφές και αυτό είναι η πιο συντριπτική και αποστομωτική απάντηση στις «αγαθές προθέσεις και προτροπές» καθώς και στους εκβιασμούς… «για το καλό σας…αλλά προπάντων για το καλό μας» …Οι εκπαιδευτικοί κέρδισαν την πρώτη μάχη.

Θέμα 3ο: Ενημέρωση για τη σύσκεψη που έγινε στη Ερεσό.

 

Με περίσσια χαρά και ενθουσιασμό θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η προγραμματισμένη σύσκεψη στη Ερεσό που συμμετείχαν και συνάδελφοι από τα όμορα σχολεία, για την αποτροπή της αυτοαξιολόγησης- αξιολόγησης ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες μας. Οι συνάδελφοι συμμετείχαν μαζικά, δηλώνοντας απ’ την αρχή την αντίθεσή τους  στην αυτοαξιολόγηση- αξιολόγηση αλλά και την κάθετη άρνησή τους συμμετοχής σε ομάδες εργασίας.

 

Τα μηνύματα που έρχονται Πανελλαδικά όχι μόνο από τους Συλλόγους Διδασκόντων της Α/θμιας και της Β/θμιας επιβεβαιώνουν σε μαζική κλίμακα την μη συμμετοχή των συναδέλφων εκπαιδευτικών στις ομάδες εργασίας. Το ίδιο ήδη συμβαίνει και θα συμβεί και στο νησί μας.

Συναδέλφισσες, και συνάδελφοι,

Η αποφασιστικότητα του κλάδου μας  και η αγωνιστική του διάθεση είναι δεδομένη. Το δίκιο είναι με το μέρος μας και θα νικήσουμε.

                            

                              Ο Πρόεδρος                                      Ο Γραμματέας

                                        Γιανέλλης Βασίλης                             Καμμένος Ανέστης