Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ (ΠΑΜΕ): Ανάγκη, η συμπόρευση με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα! Δελτίο τύπου για την 3η μέρα της 86ης ΓΣ της ΔΟΕ.

Την Κυριακή 25 Ιουνίου, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 86ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ στο Ξενοδοχείο Novotel. Το πρόγραμμα των εργασιών περιλάμβανε  τοποθετήσεις των αντιπροσώπων επί της Ημερήσιας Διάταξης, την ψήφιση του προϋπολογισμού, του Διεκδικητικού Πλαισίου και του Προγράμματος δράσης.

Κατά τη συζήτηση των θεμάτων της Η.Δ. («το σχολείο που θέλουμε», Ειδική Αγωγή, Εκπαίδευση Προσφύγων, Προσχολική αγωγή) και την ψήφιση των θέσεων, επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ότι οι παρατάξεις παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού στη ΔΟΕ, παρά τις αντιπαραθέσεις, τις αντεγκλήσεις και τις περιγραφές των προβλημάτων, δεν μπορούν να  δώσουν απαντήσεις και διέξοδο στις αγωνίες των χιλιάδων εκπαιδευτικών, γιατί αποδέχονται το συνολικότερο πλαίσιο της αντιλαϊκής πολιτικής, και γι’ αυτό κάνουν  τα πάντα για  να κρύψουν την ταξική – πολιτική αιτία των προβλημάτων της εκπαίδευσης.

Στην 86η  Γενική Συνέλευση κατατέθηκε ψήφισμα από  αναπληρωτές ειδικοτήτων γενικής και ειδικής αγωγής, με το οποίο καλούσαν τους συλλόγους διδασκόντων να μην αναθέσουν σε δασκάλους, μαθήματα ειδικοτήτων και να μη συναινέσουν οι δάσκαλοι γενικής αγωγής να στελεχώσουν ΣΜΕΑΕ. Το ψήφισμα αυτό, η πλειοψηφία των άλλων δυνάμεων δεν αποδέχτηκε να υιοθετηθεί από το σώμα των αντιπροσώπων, ενισχύοντας διασπαστικές-συντεχνιακές λογικές μέσα στον κλάδο. Οι αντιπρόσωποι της ΑΣΕ στήριξαν το παραπάνω ψήφισμα, καθώς αποτελεί πάγια θέση της, τα μαθήματα των ειδικοτήτων να διδάσκονται  από τους αντίστοιχους εκπαιδευτικούς.

Κατά τη διάρκεια ψήφισης του προϋπολογισμού, επιχειρήθηκε για άλλη μια φορά και σ’ αυτή τη Γ.Σ. της ΔΟΕ, να τιναχτούν στον αέρα οι διαδικασίες της, προκειμένου να μην ψηφιστεί διεκδικητικό πλαίσιο και πρόγραμμα δράσης που να απαντάει στα οξυμένα προβλήματα του κλάδου. Οι μεθοδεύσεις αυτές αποτράπηκαν με αποφασιστική παρέμβαση των αντιπροσώπων της ΑΣΕ.

Τέλος, μετά από κωλυσιεργίες και χρονοβόρες διαδικασίες μέχρι αργά το βράδυ, δεν έγινε κατορθωτό να ψηφιστεί πρόγραμμα δράσης. Οι δυνάμεις της ΑΣΕ, τόνισαν ότι οι παρατάξεις του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού και οι συνοδοιπόροι τους, έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα υπονόμευσαν την οργάνωση κοινής πάλης της Ομοσπονδίας με όλους τους εργαζόμενους. Ανέδειξαν την ανάγκη η Ομοσπονδία να μη ρίξει «καλοκαιρινά ρολά», και ο κλάδος να βρίσκεται σε ετοιμότητα μέσα στο καλοκαίρι, ώστε να αποτραπούν αντεργατικά – αντιεκπαιδευτικά μέτρα. Πρότειναν, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το Σεπτέμβρη να γίνουν Διοικητικά Συμβούλια, καλά οργανωμένες Γενικές Συνελεύσεις, προκειμένου να αποφασιστούν οι αγωνιστικές μορφές πάλης από τον ίδιο τον κλάδο και τα πρωτοβάθμια σωματεία του, λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις και δημιουργώντας όρους και προϋποθέσεις για αγώνες σε συμμαχία με γονείς και άλλους εργαζόμενους, γιατί η παιδεία είναι λαϊκό πρόβλημα, ενώ ταυτόχρονα τόνισαν την ανάγκη για κοινό αγώνα ενάντια στη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική. Τόνισαν την ανάγκη να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για δυναμική απεργιακή απάντηση στα μέτρα της κυβέρνησης σε συμπόρευση με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Δείτε στο παρακάτω link τις τοποθετήσεις των αντιπροσώπων-εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών.

  https://www.youtube.com/playlist?list=PL7g7PA39NpDeYgUxgOt1fdSxIChhZ9yO1

Αθήνα 25/6/2007