Ανακοινώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28/09/2015

Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015, με καθυστέρηση ρεκόρ στην ιστορία της Εκπαίδευσης , ανακοινώθηκε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας η πρόσληψη των πρώτων 2.579 αναπληρωτών δασκάλων και νηπιαγωγών.                                                                                                           

Αριθμός ελάχιστος μπροστά στα 15.000 και πλέον κενά που καταγράφονται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και τον οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να εμφανίσει ως επίτευγμα αντί να ζητά ταπεινά συγγνώμη από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς για την πρωτοφανή εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει φέτος το δημόσιο σχολείο.

 Συγκεκριμένα στην Λέσβο τοποθετηθήκαν 85 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί σε σύνολο 140 κενών θέσεων, που  θα καλυφτούν τμηματικά εφόσον θα εξασφαλιστούν οι πιστώσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην παροχή του εκπαιδευτικού έργου.

Η τμηματική πρόσληψη των αναπληρωτών αναμφισβήτητα δημιουργεί τεράστιες αδικίες σε συνδυασμό με τη διαφορετικότητα των πιστώσεων (ΕΣΠΑ, Κρατικός Προϋπολογισμός, Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων). Φέτος οι πρώτοι του πίνακα τοποθετήθηκαν στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, ενώ αυτοί που θα ακολουθήσουν θα είναι πιο κοντά στις πρώτες προτιμήσεις τους.

 Η τοποθέτηση των αναπληρωτών σε επιλεγμένα από τις Διευθύνσεις κενά, δημιουργεί όχι μόνο κλίμα αδιαφάνειας, αλλά παρεμβαίνει άμεσα στη σειρά των πινάκων όπως αυτοί έχουν διαμορφωθεί ως τώρα. Απαιτήσαμε το πρόβλημα αυτό να λυθεί άμεσα και ζητήσαμε η τοποθέτηση να γίνεται από τα ΠΥΣΠΕ κι όχι από τους Δ/ντες Εκπ/σης.

Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να προχωρήσει στην αποστολή οδηγιών προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ώστε να αναρτήσουν το σύνολο των κενών που παρουσιάζονται στις σχολικές μονάδες για να μπορέσουν να διεκδικήσουν την τοποθέτησή τους σε αυτά οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που αναλαμβάνουν υπηρεσία

 

Ο Σύλλογος Εκπ/κων Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης  την Δευτέρα 28 -09 -2015 πραγματοποίησε παρέμβαση στην Δ/ντρια Εκπ/σης καθώς και στον Περιφερικό Δ/ντη Εκπ/σης Β. Αιγαίου για το θέμα των κενών στα σχολεία της Λέσβου καθώς και για το θέμα της τοποθέτησης των αναπληρωτών .

Η νέα πολιτική ηγεσία πρέπει να κατανοήσει πως η κάλυψη των κενών με προσλήψεις αναπληρωτών είναι μία προσωρινή λύση. Γι’ αυτό και πρέπει άμεσα να δρομολογήσει τις διαδικασίες για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση. Η ομηρία χιλιάδων νέων εκπαιδευτικών πρέπει να τελειώσει.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΤΣΑΒΕΛΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                        ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ