Ανακοινώσεις

Παράσταση διαμαρτυρίας 23/10 στην Περ/κη Δ/νση

Συνάδελφοι  συναδέλφισσες

Στα πλαίσια της ενιαίας δράσης σε Α/θμια  και Β/θμια εκπαίδευση και της κοινής απόφασης  ΔΟΕ – ΟΛΜΕ, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, σε συνεννόηση  με την τοπική ΕΛΜΕ, αποφάσισε Παράσταση Διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης, την Πέμπτη 23 – 10 -14 στις 1:30 το μεσημέρι.

Τα θέματα που προτάσσονται, εκτός της αξιολόγησης που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή κι αποτελεί σύνθετο εργαλείο αναδιαρθρώσεων στην Εκπ/ση και σε όλο το Δημόσιο, είναι τα παρακάτω:

α) Να ακυρωθούν όλοι οι υποβιβασμοί και συγχωνεύσεις, ώστε να επιστρέψουν και όλα τα σχολεία (Θάνος, Κάσπακας, Μεσότοπος, Δάφια, Στύψη) στην αρχική τους οργανικότητα.

β) Να καλυφθούν όλα τα κενά και οι ελλείψεις, που υπάρχουν ακόμα(!) σε Δασκάλους, Νηπ/γούς, σε εκπ/κούς ξένων γλωσσών, σε μουσική και καλλιτεχνικά μαθήματα.

γ) Να σταλεί επιτέλους βοηθητικό προσωπικό  καθώς και ειδικότητες που λείπουν στα Ειδικά Σχολεία. Να γίνουν επιπλέον προσλήψεις σε άλλες που δίνονται με το σταγονόμετρο.

δ) Να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις για Παράλληλη Στήριξη, που σημαίνει να προσληφθούν άμεσα όσοι εκπαιδευτικοί χρειάζονται για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες!

ε) Να χρηματοδοτηθούν ικανοποιητικά  τα σχολεία, έτσι ώστε να καλυφθούν άμεσης προτεραιότητας λειτουργικές ανάγκες τους.

στ) Να ληφθούν υπόψη οι αιτήσεις βελτίωσης θέσης στις τοποθετήσεις όλων των αναπληρωτών.

ζ) Να δοθούν όλα τα επιδόματα θέσης για το καλοκαίρι σε όλους. Να πληρωθούν όλες οι υπερωρίες των αναπληρωτών(στην αρχή «φαινόταν» ότι προσλαμβάνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό και μετά …τους δόθηκε και υπέγραψαν σύμβαση από ΕΣΠΑ) στα ολιγοθέσια σχολεία.

η) Να μπει σε φυσιολογικούς – κανονικούς ρυθμούς η λειτουργία των σχολείων και γενικότερα όλη η εκπαιδευτική διαδικασία. Να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα για την απρόσκοπτη διανομή βιβλίων,  για τα κενά που προκύπτουν στις άδειες, χωρίς βέβαια να παραβιάζεται το διδακτικό ωράριο. Είναι απαραίτητο επίσης να οργανωθεί ο χρόνος για τις διάφορες συσκέψεις και συναντήσεις, για τις συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, για την ασφαλή παραμονή και αποχώρηση των μαθητών(π.χ. σχολείο Σκαμιάς ….), όχι σε βάρος των μαθητών και των εκπ/κών. 

Καλό είναι στην Παράσταση Διαμαρτυρίας, έξω από την Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης, στις 1:30 το μεσημέρι την Πέμπτη 23 – 10 -14, να παρευρεθούν και όσοι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί μπορέσουν, αλλά και γονείς εφόσον ειδοποιηθούν.