Ανακοινώσεις

Δελτίο Τύπου (Για τη συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου με νέο Περ. Δ/ντή Εκπ/σης στις 18 – 5 – 15)

Τη Δευτέρα (18-5-15) το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, είχε συνάντηση με τη νέα Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Β. Αιγαίου. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Δ.Σ. και τα θέματα που συζητήθηκαν και τέθηκαν υπόψη της νέας Περιφ. Δ/νσης είναι τα παρακάτω:

Α)  Των μετατάξεων, που ήταν και είναι στην επικαιρότητα. Επισημάνθηκε ότι το πρόβλημα ξεκινά από τις χιλιάδες συμπτύξεις-συγχωνεύσεις σχολείων, τα πολυπληθή τμήματα, την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, την κινητικότητα-διαθεσιμότητα.

Μέτρα, που είχαν και έχουν σαν αποτέλεσμα, τόσο τη δραματική επιδείνωση των όρων μόρφωσης των μαθητών, όσο και την απώλεια χιλιάδων οργανικών θέσεων, την ανασφάλεια για χιλιάδες εκπαιδευτικούς.

Β) Των πιθανών οργανικών και λειτουργικών κενών κυρίως για την ερχόμενη σχολική χρονιά…, την Παράλληλη Στήριξη κτλ. Οι ελλείψεις χιλιάδων εκπαιδευτικών μόνο από την Α/θμια εκπ/ση και η άρνηση κάλυψής τους από το νέο υπουργείο παιδείας δημιουργούν μια εκρηκτική κατάσταση και επιδεινώνουν τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, με αρνητικότατες επιπτώσεις στην όλη εκπαιδευτική διαδικασία. 

Γ) Την αναγκαιότητα μαζικών μόνιμων διορισμών καθώς και της δημιουργίας νέων επιπλέον οργανικών θέσεων, ιδιαίτερα όσο αφορά τις ειδικότητες και την Ειδική Αγωγή.

Δ)  Την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος με το κτιριακό, ιδιαίτερα στα Νηπ/γεία καθώς και την περιορισμένη  δυνατότητα των σχολικών επιτροπών να ανταποκριθούν στις λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων.

Ε) Τα προβλήματα και τα ζητήματα που δημιουργούνται στην όλη εκπαιδευτική διαδικασία με καταγγελίες και προσφυγές  κάθε είδους «αγανακτισμένων» προκαλώντας εισαγγελικές παρεμβάσεις καθώς και ΕΔΕ (Πλαγιά – 10ο Δημ. Σχ.) με άλλοθι το μπούλινγκ, που κάθε άλλο, παρά συνδράμουν στη λύση  προβλημάτων, απεναντίας συσσωρεύουν επιπλέον.  

ΣΤ)  Το ζήτημα της παρεχόμενης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και υγιεινής φροντίδας των μαθητών καθώς και η ανάγκη παροχής ενός δωρεάν γεύματος άμεσα – εδώ και τώρα, τουλάχιστον στους μαθητές στο ολοήμερο.

Και η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας κινήθηκε και κινείται στην ίδια αντιλαϊκή, αντιεκπαιδευτική ρότα, πιστή στις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, τονίζοντας τις δεσμεύσεις που απορρέουν από παλιά και νέα μνημόνια, επικαλούμενη ‘’καμένη γη’’ και τη «σκληρή οικονομική συγκυρία για την περίοδο που διανύουμε».

Την ίδια στιγμή βέβαια ….( έμφια, αποθεματικά, εξοπλιστικές δαπάνες …) …. Τα ίδια επιχειρήματα και η ίδια πρακτική δηλαδή που έλεγαν και έπρατταν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις!

 Είναι χαρακτηριστικό ότι για όλα τα επείγοντα θέματα και φλέγοντα προβλήματα, ζητείται από όλους τους ιθύνοντες κατανόηση και συναίνεση,

τη στιγμή μάλιστα που χρειάζεται ακριβώς το αντίθετο, μαζική και μαχητική διεκδίκηση όλων αυτών που έχουν στερήσει από τους μαθητές, τους εργαζόμενους και την εργατική και λαϊκή οικογένεια.

Το Δ.Σ. του συλλόγου