Ανακοινώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13/11/2014

Την περασμένη Δευτέρα 10/11/14 έγινε έκτακτη ανοιχτή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, με αφορμή «επείγουσα» εγκύκλιο του υπουργού παιδείας, που αφορούσε την αξιολόγηση.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν αρκετοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, κυρίως διευθυντές σχολείων και προϊσταμένες νηπ/γείων.

Κοινή πεποίθηση όλων ήταν οι απαράδεκτες από κάθε άποψη συνθήκες λειτουργίας των σχολικών μονάδων, με ολοένα και περισσότερα συσσωρευμένα προβλήματα.

Στις δύσκολες από κάθε άποψη οικονομικές συνθήκες έρχεται να προστεθεί και ο πρωτόγνωρος αυταρχισμός καθώς και η απαίτηση να ξεχαστεί το όποιο θετικό παιδαγωγικό,  συναδελφικό και ανθρώπινο κλίμα επικρατούσε πριν στα σχολεία.

Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η αφόρητη πίεση που ασκείται και μέσω εγκυκλίων και ηλεκτρονικών καταγραφών στοιχείων και μέσω διάφορων προγραμμάτων καθώς και μέσω προφορικών «παραινέσεων» και εντολών άνωθεν, για να βγει εις πέρας η αντιεκπαιδευτική πολιτική, για να προχωρήσουν οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις και στην εκπαίδευση.

Το κερασάκι στην τούρτα που ξεχείλισε την οργή των παρευρισκόντων ήταν η «καινοτόμος» εξαγγελία του υπουργού περί μοριοδότησης του εθελοντισμού, δηλ. της απλήρωτης κυριολεκτικά εργασίας.

Στην έκτακτη ανοιχτή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου με βάση τα παραπάνω και παίρνοντας υπόψη τις όλες εξελίξεις, αποφασίστηκε ομόφωνα,

α) Να γίνουν άμεσα ευρύτερες συσκέψεις σε Καλλονή και Μυτιλήνη, για να εκτιμηθεί συνολικότερα η κατάσταση στην εκπαίδευση, με κύρια αιχμή ζητήματα που αφορούν την προσχολική και ειδική αγωγή, ζητήματα που σχετίζονται με τους συναδέλφους αναπληρωτές και το ΕΣΠΑ και βέβαια το κομβικό εγχείρημα της αξιολόγησης

β) Στη συνέχεια να παραχωρηθεί συνέντευξη τύπου από το Δ.Σ. του Συλλόγου για τη γενικότερη κατάσταση στην εκπαίδευση και για οξυμένα προβλήματα που ταλανίζουν σχολεία και έχουν εντοπιστεί απ’ την αρχή της σχολικής χρονιάς από εκπαιδευτικούς, αλλά και από Συλλόγους γονέων.

γ) Συγκεκριμένες ημερομηνίες καθώς και πλαίσιο δράσης θα δοθούν και περιγραφούν στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. στα γραφεία του Συλλόγου, την Τρίτη 18/11/14 στις 7μ.μ.

Κλείνοντας  καλούμε τα μέλη του Συλλόγου και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα στη συγκέντρωση και πορεία του Πολυτεχνείου που καλούν οι μαζικοί φορείς του τόπου μας την Δευτέρα 17 Νοέμβρη στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Σαπφούς.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου