Ανακοινώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1/12/14

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λέσβου «Μίλτος Κουντουράς» χαιρετίζει τους συναδέλφους και συναδέλφισσες εκπαιδευτικούς που από άκρη σε άκρη στο νησί διατράνωσαν με τη συμμετοχή τους στην απεργία της Πέμπτης 27 Νοέμβρη την αντίθεσή τους στην ασκούμενη αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική και ειδικότερα στο νομοθετικό πλαίσιο της αξιολόγησης που θα οδηγήσει σε κλείσιμο και συγχωνεύσεις – υποβιβασμούς σχολείων και απολύσεις – διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών. Τα ποσοστά συμμετοχής και η καθοριστική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην επιτυχία των απεργιακών συγκεντρώσεων δείχνει ότι υπάρχει η δυνατότητα αντίστασης, ρήξης και ανατροπής αυτής της πολιτικής με μαζικούς λαϊκούς αγώνες χωρίς αναμονή και ψευδαισθήσεις.

Ενδεικτικά αναφέρουμε την καθολική έως σχεδόν καθολική συμμετοχή στην απεργία των συναδέλφων του 3ου, 7ου , 8ου, 9ου, 11ου Μυτιλήνης, Βαρειάς, Παμφίλων, Καλλονής, Παρακοίλων, Ερεσού, Πέτρας, Μήθυμνας, Μεσοτόπου,  Καλλονής, Κάπης, Μανταμάδου, 1ου Πλωμαρίου καθώς και τη συντριπτική πλειοψηφία των Νηπιαγωγείων του νησιού. Αξίζει να σημειωθεί δε ότι στα περισσότερα σχολεία η συμμετοχή ήταν πολύ πάνω από 50%.

 Η μεγάλη αυτή επιτυχία αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για την παραπέρα επιτυχία των επόμενων μαχών και των αγώνων που έρχονται.