Ανακοινώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 05-11-2015

ΘΕΜΑ 1ο: ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ

         Ο Σύλλογος εκπ/κων Π.Ε. Λέσβου σας καλεί να συμμετέχετε μαζικά στη γενική Απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 12/11/2015και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί από το Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ , πρωτοβάθμια σωματεία , συνταξιούχους και ανέργους , μπροστά από τα κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης στις 11.00 π.μ.

ΘΕΜΑ 2ο: ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Στα πλαίσια των δράσεων αλληλεγγύης προς τους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες , ο Σύλλογός μας συμμετέχει στην προσπάθεια του Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ και συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης (ένδυση ,υπόδηση ,κουβέρτες , είδη προσωπικής υγιεινής , βρεφικό γάλα , κρέμες , μπιμπερό , όσπρια, ζυμαρικά , μπισκότα)

Τα είδη που μαζεύονται , μπορούν να έρχονται :

1) Σε χώρο πάνω από το καφέ NV (είσοδος αριστερά) Π. Κουντουριώτη 79 1ος οροφ.

2) Στο Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο , Βαλαωρίτου & Δαβάκη γωνία.

Ο σύλλογός μας πέρα από την ευαισθησία και την προσπάθειά του για την ανακούφιση των προσφύγων , σας καλεί να αγωνιστούμε ενάντια στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΗΠΑ-Ρωσίας- ΕΕ που τον συντηρούν παίζοντας τα γεωπολιτικά τους παιχνίδια στην περιοχή.

Απαιτούμε να δημιουργηθούν ανθρώπινες υποδομές και χώροι υποδοχής , καταγραφής και φιλοξενίας από την ελληνική κυβέρνηση.

Καταγγέλλουμε την υποκριτική στάση της ΕΕ ,η οποία ενώ χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τους πρόσφυγες , την ίδια στιγμή υψώνει φράχτες , χρησιμοποιεί άγρια καταστολή εναντίον τους και τους εμποδίζει στην ελεύθερη μετακίνησή τους στο τόπο προορισμού.

Παλεύουμε για νόμιμη ασφαλή δίοδο των προσφύγων από τον Έβρο και γκρέμισμα όλων των φραχτών που στήθηκαν και στήνονται στις χώρες της Ευρώπης.

ΘΕΜΑ 3ο: ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Ο Σύλλογός μας εκφράζει τη συμπαράστασή του στους αιρετούς συναδέλφους Π.Βαϊνά και Γ. Χρόνη , που διώκονται για τη στάση τους στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο κατά τη διαδικασία επιλογής Διευθυντών το 2011.

Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η δίωξη των συναδέλφων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΤΣΑΒΕΛΗΣ ΠΑΝ.                                  ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ