Καζαμία Σοφία

Πρωτοβουλία αναπληρωτών ωρομισθίων & ελαστικά εργαζομένων στην εκπαίδευση: Μεγαλειώδης απεργιακή κινητοποίηση- Στα σκουπίδια το αντεργατικό τερατούργημα – Πρόταση για κλιμάκωση με νέα απεργία στις 16/6 -Μυτιλήνη και Αθήνα στιγμιότυπα

Μεγαλειώδης απεργιακή κινητοποίηση- Στα σκουπίδια το αντεργατικό τερατούργημα – Πρόταση για κλιμάκωση με νέα απεργία στις 16/6

«Πάρτε πίσω το αντεργατικό τερατούργημα»

Mαχητική απεργιακή κινητοποίηση στη Μυτιλήνη

 Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 11/6/2021

«Πάρτε πίσω το αντεργατικό τερατούργημα»

Ένα βροντερό «όχι» στο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση είπαν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια των μαζικών συγκεντρώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις πόλεις της χώρας κατά την χθεσινή πανελλαδική απεργία.
Στη Μυτιλήνη η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου στην οποία συμμετείχε και το Νομαρχιακό Τμήμα Λέσβου της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιήθηκε στις 10 και 30 το πρωί στην Πλατεία Σαπφούς.

 

Χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους απηύθυναν ο Γιώργος Αλεξίου εκ μέρους του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου, ο Στρατής Κόμβος γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, η Παναγιώτα Ψύλλου από την Παλλεσβιακή Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ, η Σοφία Καζαμία εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών, η Βάσω Καλαμιδιώτου πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και ο πρόεδρος του Ν.Τ.Λέσβου της ΑΔΕΔΥ Παναγιώτης Κατσαβέλλης.

 

Την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λέσβου Θοδωρής Ασλανίδης ο οποίος μεταξύ άλλων κάλεσε τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για την επόμενη απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στο «τερατούργημα Χατζηδάκη».

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Μπουρνούς,ο Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ Κώστας Ρήγας, ο Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Παναγιώτης Χριστόφας και πλήθος εκλεγμένων στελεχών του πρώτου και δεύτερου βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Μετά το τέλος της κεντρικής ομιλίας ακολούθησε πορεία στην προκυμαία της Μυτιλήνης με κατεύθυνση τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Εκεί οι διαδηλωτές παρουσία ισχυρών δυνάμεων της Αστυνομίας παρέδωσαν το ψήφισμα με τα αιτήματα της απεργίας στον Παύλο Μιχαλακέλη εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
Ακολούθως οι διαδηλωτές αποχώρησαν επιστρέφοντας στην Πλατεία Σαπφούς ενώ πραγματοποίησαν έφοδο στο λιμάνι, για να εκφραστεί η αλληλεγγύη και η στήριξη στους απεργούς ναυτεργάτες του πλοίου Νήσος Σάμος.

………………………………………………………………………………………

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ…….

https://youtu.be/oSwRpE6MweE
https://youtu.be/BGnR8bXmkVM
https://youtu.be/srwA5yokI7U
https://youtu.be/7REqTBzPAHY

Οι χιλιάδες εργαζόμενοι που συμμετείχαν στη μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων ετών και στις συγκεντρώσεις των Σωματείων, των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων έδειξαν ότι έχουν τη δύναμη να “αχρηστεύσουν” το νομοσχέδιο- έκτρωμα της Κυβέρνησης, που θέλει να μας μετατρέψει σε σκλάβους του 21ου αιώνα!

Δεκάδες χώροι δουλειάς “νέκρωσαν”, σχολεία έκλεισαν, και οι εργαζόμενοι πλημμύρισαν από το πρωί τους δρόμους της Αθήνας, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης και πολλών άλλων πόλεων, στέλνοντας μήνυμα ότι δε θα επιτρέψουν να ψηφιστεί το αντεργατικό σκουπίδι και δηλώνοντας ότι θα κλιμακώσουν την πάλη τους.

Χαρακτηριστικό του τεράστιου μεγέθους της απεργιακής κινητοποίησης ήταν ότι η συγκέντρωση στα Προπύλαια πριν καν ξεκινήσει εκτεινόταν από το Σύνταγμα μέχρι την Ομόνοια, με τον κόσμο διαρκώς να καταφθάνει. «Κάτω τα χέρια απ’ το 8ωρο δεν είναι για παζάρια και για διάλογο»«10ωρη δουλειά – 200 ευρώ μισθός αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός»«7ωρο – 5νθημερο σταθερή δουλειά – αυτό ζητάει η εργατιά»«8ωρο, ασφάλιση, σύνταξη, υγεία – δε θα τα χαρίσουμε στην εργοδοσία»«Λάστιχο ωράριο, λάστιχο ζωή – οργανώσου τώρα για την ανατροπή», ήταν μερικά μόνο από τα συνθήματα που δονούσαν την ατμόσφαιρα καθ’ όλη τη διάρκεια της μεγαλειώδους συγκέντρωσης.

Στη μεγαλειώδη συγκέντρωση που πλημμύρισε την Πανεπιστημίου και στη διαδήλωση που ακολούθησε στα μαζικά μπλοκ των ομοσπονδιών και των συνδικάτων, αντανακλάται η μαζική συμμετοχή στην απεργία στους χώρους δουλειάς. Από κάθε κλάδο επιβεβαιώθηκε η ίδια μαχητική και αισιόδοξη εικόνα: η μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων χρόνων!

 

Ανεβαίνοντας στο βήμα της απεργιακής συγκέντρωσης στα Προπύλαια, ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και της ΕΕ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, σημείωσε ότι, «Προτείνουμε στα Συνδικάτα νέα απεργιακή κλιμάκωση για τις 16 Ιούνη και νέα απεργιακή συγκέντρωση. Προτείνουμε συλλαλητήρια, πικετοφορίες, άλλες μαζικές αντιδράσεις από Σωματεία και μαζικούς φορείς στην Αθήνα και σε όλους τους μεγάλους δήμους της Αττικής τις επόμενες ημέρες. Συνεδριάσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις, συνελεύσεις των Συνδικάτων από σήμερα το απόγευμα».(δείτε εδώ βίντεο).

Χαιρετισμούς στην απεργιακή συγκέντρωση απηύθυναν επίσης ο Κώστας Σαμαράς, πρόεδρος του Σωματείου Έδρας των Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων (δείτε εδώ βίντεο) και ο Θανάσης Καλαμπαλίκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) (δείτε εδώ βίντεο).

Παράλληλα από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης εκφράστηκε η αλληλεγγύη και η στήριξη της απεργιακής συγκέντρωσης στους εργαζόμενους της ΒΦΛ Καβάλας που από την Τετάρτη έχουν κατασκηνώσει έξω από το υπουργείο Εργασίας, ενάντια στις απολύσεις και την εργολαβοποίηση. Επίσης εκφράστηκε η στήριξη στη σημερινή απεργία των ναυτεργατών και στον αγώνα τους ενάντια στην ποινικοποίηση του απεργιακού δικαιώματος.

«Ο λαός έγραψε σήμερα ακόμα μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία του. Στις 16 Ιούνη να γίνουμε πιο πολλοί», τόνισε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, κατά την ολοκλήρωση της σημερινής απεργιακής πλημμύρας, όπου χιλιάδες απεργοί διαδήλωσαν κατά του αντεργατικού τερατουργήματος, στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή, απαιτώντας να πάρει η κυβέρνηση πίσω το αντεργατικό σκουπίδι. ομιλία του Γιώργου Πέρρου

 

 









Περισσότερες φώτο από εδώ
https://flic.kr/s/aHsmVZ2oQJ
https://flic.kr/s/aHsmVZ1vzN