Καζαμία Σοφία

Πρωτοβουλία αναπληρωτών ωρομισθίων & ελαστικά εργαζομένων στην εκπαίδευση: Από την κινητοποίηση την Παρασκευή 21 Μάη στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης (φωτογραφίες και βίντεο συνέντευξης)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Θέλουν τόσο εμάς όσο και τους μαθητές μας σύγχρονους σκλάβους»

Η Σοφία Καζαμία από την Πρωτοβουλία αναπληρωτών-ωρομισθίων και ελαστικά εργαζομένων στην εκπαίδευση μίλησε στο «Ν» για την σημερινή κινητοποίηση στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου

 Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 21/5/2021

«Θέλουν τόσο εμάς όσο και τους μαθητές μας σύγχρονους σκλάβους»

Φωτό Αρχείου

Τα πολλά και χρονίζοντα προβλήματα των αναπληρωτών και των ελαστικά εργαζομένων στην εκπαίδευση περίγραψε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Καλημέρα ΣΤΟ ΝΗΣΙ» του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΤΟ ΝΗΣΙ 99 FM η Σοφία Καζαμία εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών εκπαιδευτικών Λέσβου.

Η κ. Καζαμία έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις κενές οργανικές θέσεις που καλύπτουν κάθε χρόνο οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, θέσεις που για τη φετινή χρονιά ξεπερνούν ήδη τις 52.000. Ενώ με τις 8.000 συνταξιοδοτήσεις του καλοκαιριού, τον Σεπτέμβρη τα κενά θα ξεπερνούν τις 60.000.

Όπως επεσήμανε η κ. Καζαμία «με τους 5.250 διορισμούς, που εξαγγέλλονται εδώ και πάρα πολύ καιρό, τα σχολεία θα εξακολουθήσουν να υπολειτουργούν, με τις ανάλογες επιπτώσεις στη μόρφωση των παιδιών.Η μεγάλη αύξηση των αναπληρωτών τα τελευταία χρόνια αποτελεί πολιτική επιλογή όλων των Κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΟΣΑ- του οποίου η οδηγία είναι οι ευέλικτοι εκπαιδευτικοί να φτάσουν το 40%».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης της η κ.Καζαμία ανέφερε ότι οι επιδιώξεις της κυβέρνησης για την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων με την εφαρμογή του δεκάωρου και του δωδεκάωρου είναι ξεκάθαρες. «Θέλουν τόσο εμάς τους εκπαιδευτικούς όσο και τους μαθητές μας σύγχρονους σκλάβους».

Σχετικά με την σημερινή κινητοποίηση παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου αλλά και την απεργία της 3η Ιουνίου η κ.Καζαμία απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στους συναδέλφους της τονίζοντας ότι «παρότι θέλουν να μας περάσουν την ατομική λύση, ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει εμείς χρειάζεται να πάμε κόντρα σε αυτή την πολιτική γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.Η δύναμή μας βρίσκεται στους αγώνες μας, στην ενότητα του κλάδου και στην κοινή δράση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους».

Ολόκληρη τη συνέντευξη της Σοφίας Καζαμία μπορείτε να την ακούσετε εδώ: