Ανακοινώσεις

ΠΡΟΣ: Το Δημοτικό Συμβούλιο (Δια του Προέδρου του )

 

     Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβούλιου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου, δια μέσου αυτής της εισηγητικής επιστολής μας, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για τις αλλαγές που επίκεινται στην οργανικότητα των σχολικών μονάδων της νήσου Λέσβου.

Σύμφωνα με τις προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας θα έχουμε απώλεια 130 οργανικών θέσεων δασκάλων από τη Λέσβο. Αυτό όπως καταλαβαίνετε σημαίνει μεγάλη υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στο νησί μας και ιδιαίτερα στα σχολεία της υπαίθρου. Όπως εκτιμά ο σύλλογός μας το 80% των ανωτέρω σχολείων θα λειτουργούν με το μισό αριθμό των σημερινών εκπαιδευτικών.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς θα έχουμε τμήματα με συνδιδασκαλία πολλών τάξεων μαζί στην ίδια αίθουσα, και κατάργηση των ολοημέρων τμημάτων σ΄ όλα αυτά τα σχολεία.

Θεωρούμε ότι αυτή η διαδικασία θα οδηγήσει τα σχολεία μας σε συνθήκες λειτουργίας του 1960 και τα χωριά μας θα ερημωθούν.

Δυστυχώς το Υπουργείο Παιδείας λειτουργεί με γνώμονα την ευημερία των αριθμών και όχι των ανθρώπων. Δεν λαμβάνει υπόψη τη νησιωτικότητα, το ότι βρισκόμαστε σε παραμεθόρια περιοχή και πολλά από αυτά τα σχολεία είναι δυσπρόσιτα.

Ζητάμε την άμεση κινητοποίηση του Δήμου Λέσβου, Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Βουλευτών Νομού Λέσβου για να σταματήσουν την κατακρεούργηση των σχολείων της Νήσου Λέσβου και όλης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.