Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΠΑΜΕ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Η μεγάλη διαδικτυακή συναυλία με δεκάδες καλλιτέχνες

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Η μεγάλη διαδικτυακή συναυλία με δεκάδες καλλιτέχνες

▶️Υπενθυμίζουμε πως η προβολή της συναυλίας συνεχίζεται μέχρι την Τρίτη 15/12/2020 στις 21:00.
ℹ️ Στο link αγοράζετε το εισιτήριό σας ή συνδέεστε και ξαναβλέπετε τη συναυλία αν έχετε ήδη προμηθευτεί:
ℹ️ Οδηγίες Εγγραφής και αγοράς εισιτηρίου:

Οι μουσικοί πήραν θέση. Μικρόφωνα, φώτα, κάμερες, έτοιμοι. Τα καθίσματα στο Μέγαρο Μουσικής άδεια, αλλά από τις οθόνες πλήθος κόσμου είναι έτοιμο να παρακολουθήσει με ζέση και να στείλει έστω και από μακριά το πιο θερμό του χειροκρότημα και την αλληλεγγύη του. (Δείτε εδώ πληροφορίες για τη μετάδοση)

Με το ανεμολόγιο του Θάνου Μικρούτσικου, από τον Κώστα Θωμαϊδη άνοιξε η αυλαία της διαδικτυακής συναυλίας του ΠΜΣ με τίτλο «Για όλου του κόσμου το ψωμί, το φως και το τραγούδι» τα έσοδα της οποίας διατίθενται για την ενίσχυση του Ταμείου Αλληλεγγύης του ΠΜΣ. Ένας ένας οι τραγουδιστές παίρνουν τη θέση τους στη σκηνή και μας ταξιδεύουν σε ένα ταξίδι διαφορετικό μα και τόσο γνώριμο, με μελωδίες αγαπημένες.

Καλωσορίζοντας ο Βασίλης Παρασκευόπουλος, πρόεδρος του ΠΜΣ σημείωσε ότι σκοπός αυτής της συναυλίας είναι να υψώσουμε μια φωνή ανάτασης, διεκδίκησης και αλληλεγγύης,

Να μπει στο προσκήνιο η αγωνία και η διεκδίκηση των ανθρώπων του πολιτισμού.

Επισήμανε ότι ο χώρος του Πολιτισμού είναι κλειστός από τον Φλεβάρη και η πλειονότητα των μουσικών είναι σε απόγνωση, ενώ η ενίσχυση της πολιτείας είναι λίγη και για λίγους. Ωστόσο, σημείωσε ότι όλο αυτό το διάστημα, συσπειρωθήκαμε στο Σωματείο μας οργανώσαμε τις μαζικότερες κινητοποιήσεις καλλιτεχνών, αναγκάσαμε την κυβέρνηση να δώσει κάτι.

Μόνος δρόμος είναι η ενδυνάμωση του αγώνα για μέτρα για επιβίωση σήμερα αλλά και για τους όρους δουλειάς και ζωής μετά.

Τόνισε ότι ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια και πρέπει να ληφθούν όλα τα μέτρα για δια ζώσης επαφή με την τέχνη.

Αφιέρωσε τη συναυλία στη νεολαία που έχει καθηλωθεί στην τηλεκπαίδευση, δίνει τη δική της μάχη και έχει μπει στο στόχαστρο της καταστολής. Στους γονείς και εκπαιδευτικούς.

Στους εργαζόμενους που είναι στην πρώτη γραμμή, στους εργαζόμενους στα ΜΜΜ, στις ταχυμεταφορές, εκείνους που είναι σε τηλεργασία, όσους έχασαν τη δουλειά τους. Στους γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν μάχη σε δύσκολες συνθήκες.

Επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι είμαστε οι πραγματικοί πρωταγωνιστές και σημείωσε ότι παλεύουμε για μια τέχνη που θα εκφράσει τις ανάγκες των πολλών, καταλήγοντας:

Η μουσική και το τραγούδι δεν είναι απλά παρηγοριά αλλά δύναμη ενθάρρυνσης για τους αγώνες που έρχονται.

Τραγούδησαν οι: Αντωνοπούλου Ρίτα, Γλυκερία, Δεληβοριάς Φοίβος, Δρογώσης Στάθης, Ζουγανέλη Ελεωνόρα, Θηβαίος Χρήστος, Θωμαΐδης Κώστας, Ίκαρη Βιολέτα, Κανά Μελίνα, Κότσιρας Γιάννης, Λέκκας Βασίλης, Λιδάκης Μανώλης, Μακεδόνας Κώστας, Μητσιάς Μανώλης, Μουζουράκης Πάνος, Μουτσάτσου Αναστασία, Μπάμπαλη Ανδριάννα, Μπάσης Δημήτρης, Μπούσαλης Πάνος, Μποφίλιου Νατάσσα, Νέγκα Γιώτα, Νταλάρας Γιώργος, Πασχαλίδης Μίλτος, Περίδης Ορφέας, Πορτοκάλογλου Νίκος, Σάττι Μαρίνα, Τριανταφυλλίδης Κώστας, Τσακνής Διονύσης, Φάμελλος Μανώλης, Φαραντούρη Μαρία. Η επιμέλεια της ορχήστρας είναι του Γιάννη Παπαζαχαριάκη.

Συμμετείχαν οι εξαίρετοι μουσικοί: Ανδρουλιδάκης ΜανόληςΑθανασιάς ΤάσοςΒαλαρούτσος ΑπόστολοςΒήχος Θανάσης, Βοργιάς Ρήγας, Γουάστορ Αχιλλέας, Δρακόπουλος Καλλίστρατος, Δράκος Μάξιμος, Ζάκκας Ηρακλής, Ζέρβας Άρης, Κατσίκας Γιώργος, Κατσίκης Νίκος, Μαχαίρας Βαγγέλης, Μάτσικας Γιώργος, Μιχάλης Χρήστος, Μπαρμπαγάλας Δημήτρης, Μπενέκας Ορέστης, Μυλωνάς Γιώργος, Νεοφυτίδης Νεοκλής, Ντούτσουλης Μίμης, Παπαδόπουλος Θύμιος, Παπαζαχαριάκης Γιάννης, Παχής Γιώργος, Πελέκας Μάκης, Περτσινίδης Χρήστος, Ραψανιώτης Βασίλης, Σινάνης Γιάννης, Σίντος Δημήτρης, Συντρίδης Γρηγόρης, Τράπαλης Ανδρέας, Φωτιάδης Κωνσταντίνος και Χατζηιορδάνου Ντίνος.

Χρήσιμες πληροφορίες για την παρακολούθηση της σημερινής συναυλίας

Σήμερα Κυριακή στις 9 μ.μ., η μεγάλη διαδικτυακή συναυλία του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών για την ενίσχυση του Ταμείου Αλληλεγγύης του ΠΜΣ.

Η συναυλία θα μεταδοθεί μέσα από την πλατφόρμα «estage.gr».

Ο κάθε θεατής θα μπορεί να παρακολουθήσει τη συναυλία μετά από την ενίσχυση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του Συλλόγου, επιλέγοντας ανάμεσα στα ποσά των 3, 5 ή 10 ευρώ, ανάλογα με την ενίσχυση που επιθυμεί και δύναται να προσφέρει για το Ταμείο Αλληλεγγύης του Συλλόγου. Υπάρχει δυνατότητα προαγοράς του εισιτηρίου που προτείνεται, για να αποφευχθούν τυχόν δυσκολίες.

Κατά την πρώτη είσοδο στην πλατφόρμα πρέπει να πραγματοποιηθεί εγγραφή.

Στην αρχική οθόνη της πλατφόρμας «estage.gr», στο επάνω δεξιά μέρος, υπάρχουν δυο ταμπέλες με τίτλο «Σύνδεση» και «Εγγραφή».

Επιλέγουμε «Εγγραφή» και εισάγουμε στα αντίστοιχα πεδία διεύθυνση e-mail, όνομα χρήστη και έναν προσωπικό κωδικό.

Τον κωδικό αυτό τον εισάγουμε ξανά στο πεδίο «Επαλήθευση κωδικού».

Τσεκάρουμε το λευκό τετραγωνάκι δίπλα στη δήλωση «Συμφωνώ με τους όρους χρήσης».

Πατάμε το κουμπί «Εγγραφή» για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Ύστερα από την εγγραφή ή τη σύνδεση, ο χρήστης προωθείται στην κεντρική σελίδα της πλατφόρμας, όπου επιλέγει τη συναυλία του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου με τίτλο «Για όλου του κόσμου το ψωμί, το φως και το τραγούδι». Επιλέγει την ταμπέλα με τίτλο «Απαιτείται εισιτήριο για να αποκτήσετε πρόσβαση» και εκεί επιλέγει μία από τις τρεις κατηγορίες. Στο επόμενο παράθυρο εισάγει τα στοιχεία της κάρτας μέσω της οποίας θα γίνει η πληρωμή. Με την ολοκλήρωση της πληρωμής αποστέλλεται άμεσα απόδειξη πληρωμής στη διεύθυνση e-mail που δήλωσε ο χρήστης. Πλέον, ο χρήστης μπορεί να παρακολουθήσει τη συναυλία, πατώντας το πλήκτρο αναπαραγωγής επάνω στο βίντεο της συναυλίας. Όσοι έχουν αγοράσει νωρίτερα το εισιτήριο, απλώς συνδέονται και παρακολουθούν τη συναυλία.

Ο ΠΜΣ ζητά από όλους τους φίλους να στηρίξουν τον αγώνα που κάνει για την επιβίωση του κλάδου στις πρωτοφανείς συνθήκες για την ενίσχυση του Ταμείου Αλληλεγγύης του Συλλόγου, για την στήριξη όσων που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση.

Επίσης θυμίζουμε το λογαριασμό του Συλλόγου στην Εθνική Τράπεζα, όπου δέχονται καταθέσεις για ενίσχυση του Ταμείου Αλληλεγγύης: GR 080 1100 40 00 00 00 4060 806264