ΓΙΑΝΕΛΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Απάντηση στους τσαρλατανισμούς της ΕΡΑ από τους αιρετούς (τακτικό/αναπληρωματικό) του ΠΥΣΠΕ Λέσβου,εκλεγμένους με τα ψηφοδέλτια του ΠΑΜΕ.

   Μην ξύνεστε συνέχεια στην γκλίτσα του τσοπάνη!!

Είναι η τρίτη φορά που  απαντάμε  σε ψευτιές, εξυπνακισμούς, λάσπες  και προβοκάτσιες αλλά αν πρόκειται για την ψυχική σας υγεία θα το πράξουμε ανεπιφύλακτα.  Καλό βέβαια για την ΕΡΑ θα ήταν, συμβουλευτικά της το προτείνουμε, να ξεπεράσει  αυτό τον ιδιόρρυθμο εθισμό της!

 Συνάδελφοι – συναδέλφισσες:

 Ξεκάθαρη στάση μας ήταν και θα παραμείνει ότι:  Σαν αιρετοί εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια του ΠΑΜΕ ενημερώνουμε άμεσα τα ΔΣ των Συλλόγων μας για τις αποφάσεις των ΥΣ και τη στάση που κρατάμε σ’ αυτά, και τα καλούμε άμεσα να παίρνουν θέση. Ταυτόχρονα ανaρτάμε στο site του Συλλόγου τη στάση μας στα καίρια ΠΥΣΠΕ. Πρόσφατο παράδειγμα, η ενημέρωση προς το ΔΣ για τα κενά, απ’ τις αρχές του Σεπτέμβρη, οι αιτήσεις βελτίωσης των αναπληρωτών και η πρότασή μας στο ΔΣ για παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Δ/νση Π.Ε. και Περ/κή Δ/νση.

Στην ερώτηση λοιπόν που μας απευθύνθηκε από την  ΕΡΑ κι αφορούσε τη λειτουργία και συγκρότηση του ΠΥΣΠΕ τους  απαντάμε  με τον ίδιο τρόπο, αυτόν που μπήκαν στον κόπο να δημοσιεύσουν: «Να πάτε να ρωτήσετε τον περιφερειακό σας και τον υπουργό σας», αυτοί ξέρουν καλύτερα το ποιος και πώς θα εφαρμόσει καλύτερα την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική.

Οι Εκπ/κόι δεν τρέφουν αυταπάτες. Έχουν ξεκαθαρίσει ότι ο θεσμός των ΥΣ λειτουργεί σαν μοχλός προώθησης κι εφαρμογής των αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων. Ότι  είναι  εργαλεία εφαρμογής της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής!! Αυτήν υπηρετούν τα ΥΣ και αβανταδόροι σ΄αυτό τις περισσότερες φορές είναι και οι αιρετοί.

           Εξάλλου, μιας κι ιδιαίτερα ανησύχησε η ΕΡΑ, ας την καθησυχάσουμε!

Και ο αιρετός, ο εκλεγμένος με τα ψηφοδέλτια της ΕΡΑ στο ΠΥΣΠΕ επιλογής Δ/ντών (συμμετέχουν τρεις αιρετοί)ταυτίστηκε πλήρως με τις θέσεις της Δ/ντριας Εκπ/σης, μαζί του και ο αιρετός της ΔΗΣΥ!!!

Δεν κινδύνεψε η εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής, ας μην ανησυχούν, κατά γράμμα εφαρμόστηκε!!

Να τι καταγράφουμε σε σχετική καταγγελία, εκτός των άλλων:

«Συντάχθηκαν πλήρως με τη διοίκηση. Καταψήφισαν ακόμα και την πρόταση υπεράσπισης των συναδέλφων που είχαν καταθέσει πτυχία ξένων γλωσσών χωρίς την «απαραίτητη» μετάφραση, ενώ ήταν προφανέστατη η διαβάθμιση των πτυχίων τους. Στην ουσία στήριξαν τις απαιτήσεις της διοίκησης,  που αυτό μεταφράζεται σε επιβάρυνση οικονομικού κόστους 30 ως 60 Ευρώ για τον κάθε συνάδελφο»…

Η στάση τους αυτή  καταγγέλθηκε από τον αιρετό τον εκλεγμένο με τα ψηφοδέλτια του ΠΑΜΕ και στη ΓΣ του Ιουνίου, αλλά αν η ΕΡΑ δεν  «θεραπεύεται» διά της ακοής, ας ανατρέξει σερφάροντας και στο site του Συλλόγου να δει την από μήνες  αναρτημένη  καταγγελία. Η υγεία πάνω απ’ όλα !!   «ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΕΠΙΛΟΓΗΣ Δ/ΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ»

 Όσο για τις ψευτιές που εκτόξευσε η ΕΡΑ, ότι η ενημέρωση εκ μέρους μας προς τους αναπληρωτές ήταν η πρώτη ύστερα από ένα χρόνο εκλογής μας, θα  φρεσκάρουμε λίγο την «αριστερή» τους μνήμη, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι οι αιρετοί του ΠΑΜΕ δε λειτουργούν ως παράγοντες, αλλά πάντα μέσα απ’ τη συλλογική, οργανωμένη ταξική πάλη!

Λένε ψέματα και το γνωρίζει αυτό πιο καλά η γραμματέας της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ!!  Ήταν η τρίτη στη σειρά ανακοίνωση, αφού είχαν προηγηθεί δύο του ΠΑΜΕ, παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ Εκπ/κών Λέσβου στην Περ/κή Δ/νση. αλλά και κινητοποιήσεις στη Λήμνο.

Για τα κενά ήταν ενήμερο το ΔΣ, άρα και η ΕΡΑ, απ’ τις αρχές του Σεπτέμβρη.

Αν οι τρεις ανακοινώσεις δεν μετρούν, η προηγούμενη ενημέρωση που αφορούσε  αναπληρωτές, δεν έγινε ένα χρόνο πριν  αλλά στις 18/6/2015Αφορούσε απαράδεκτη απόφαση, της πλειοψηφίας  του ΠΥΣΠΕ, με την οποία αφαιρέθηκε προϋπηρεσία από αναπληρωτές. Μάλιστα το τότε νεοεκλεγμένο μέλος του ΔΣ που φιγουράρει τώρα ως γραμματέας της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να τους ενημερώσει για τη στάση που κράτησαν.

Μπορούν βέβαια αν θέλουν, συνεχίζοντας  τη «θεραπεία»,  να πλοηγηθούν και στο site του Συλλόγου . Να ανατρέξουν στην τοποθέτησή μας – καταγγελία εκτός κι αν θεωρούν ότι η δόση θα τους είναι ισχυρή!     «Απαράδεκτη απόφαση αφαίρεσης προϋπηρεσίας από αναπληρωτές!!!»

 Στα ψηφαλάκια λοιπόν που αναφέρονται, εκεί να πουν τις βρωμιές τους !!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Αναφερόμαστε στη συντριπτική πλειοψηφία των Εκπ/κών, αυτών που δεν τοποθέτησαν ποτέ τον εαυτό τους στην κατηγορία των ψηφαλακίων. Αυτών που σκέφτονται και κρίνουν.

… και μια μικρή ιστορία

Ένας αετός που πέταγε πάνω απ΄τις βουνοκορφές, κάθισε στον πιο ψηλό βράχο. Ατένιζε με περηφάνια τον κάμπο και τις χαράδρες και φούσκωνε από υπερηφάνεια  ανοιγοκλείνοντας τα φτερά του.

-Ποιος άλλος εκτός από μένα, μπορεί να δει όσα εγώ βλέπω από τόσο ψηλά;

Ξαφνικά ένιωσε ένα μικρό άγγιγμα στο πόδι του, σκύβει το κεφάλι και βλέπει έναν γυμνοσάλιαγκα. Γεμάτος απορία τον ρωτά.

-Βρε, πώς βρέθηκες εσύ εδώ πάνω;;

-Έρποντας, του απάντησε ο γυμνοσάλιαγκας!!

Έδωσε μια ο αετός, ανοίγοντας τις φτερούγες του και πέταξε μακριά. Ο γυμνοσάλιαγκας τον κοίταζε με ζήλια αλλά τι να κάνει; Από τότε ο κατεργάρης γυμνοσάλιαγκας, προσπαθεί  να πείσει όποιον συναντά ότι, το να πετάς είναι μεγάλη κουταμάρα, ντροπή και κυρίως απερισκεψία!!

 Συνάδελφοι, αν  κάποιοι έχουν σχηματίσει ένα αίσθημα αντιπάθειας προς τις πτήσεις, είναι γιατί ποτέ δεν πρόκειται να πετάξουν. Μάλιστα βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία για να «αποδεικνύουν» καθημερινά πόσο καταστροφικό είναι το πέταγμα!!!

Εμείς θέλουμε ο λαός μας να ανοίξει τα φτερά του, να μάθει να πετά, να μάθουμε-να διδαχτούμε κι εμείς πολλά απ’ το πέταγμά του!!  Γιατί ο λαός έχει πλούσια ιστορία από πετάγματα, θυσίες και κοινωνικούς αγώνες.

Μ’ αυτά τα εφόδια είναι ανάγκη να μπολιαστεί η νέα γενιά και μέσα στην τάξη!!  Ν’ ανοίξουμε τα φτερά μας, να απαλλαγούμε απ΄ αυτούς που μας ρουφούν καθημερινά το αίμα, που κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε, που παίρνουν τη ζωή μέσ’ από τα χέρια μας. Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά. Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αφεντικά!!

Είναι καιρός να ανοίξουμε τα φτερά μας για μια άλλη κοινωνία, σοσιαλιστική. Να ανατρέψουμε τη ζωή – κόλαση που ετοιμάζουν για μας και τα παιδιά μας! Να δοκιμάσουμε τη δύναμη των αγώνων, της αντίστασης. Εκεί βρίσκεται η ελπίδα!

                                                                  Οι αιρετοί εκλεγμένοι

                                                              με τα ψηφοδέλτια του ΠΑΜΕ