Ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ (ΓΙΑΝΝΗ ΡΟΜΠΑ- ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ)

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,

Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν οι επιθέσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και των κατά τόπους Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εναντίον συναδέλφων συνδικαλιστών.

Οι πειθαρχικές διώξεις που αφορούν την άσκηση συνδικαλιστικών καθηκόντων, το δικαίωμα στην ενημέρωση των συναδέλφων καθώς και την οργάνωση της δράσης τους, στοχεύουν στη συμμόρφωση και τον πειθαναγκασμό συνδικαλιστικών στελεχών και κατ΄επέκταση των εκπαιδευτικών. Στόχος αυτής της μεθόδευσης του Υπουργείου Παιδείας είναι η κατατρομοκράτηση και ο εκφοβισμός των εκπαιδευτικών ώστε ευκολότερα να ανοίξει το δρόμο της αξιολόγησης- αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας, της υποβάθμισης των δομών και των περιεχομένων της εκπαίδευσης, της υποταγής των εκπαιδευτικών των γονιών, των μαθητών και όλων των εργαζομένων στις ορέξεις των επιχειρηματικών ομίλων και την πλήρη απαξίωση του δημόσιου σχολείου προς όφελος της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Καλούμε τη Διοίκηση να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη κατά των συναδέλφων στους οποίους εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας. Δηλώνουμε πως θα εναντιωθούμε σε κάθε προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης και δημοκρατικής συνδικαλιστικής δράσης.

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γραμματέας

Γιανέλλης Βασίλης                         Καμμένος Ανέστης