Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΑΣΕ: ΌΛΕΣ ΚΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΌΛΕΣ ΚΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ ΣΤΙΣ 11 π.μ.

ΌΛΕΣ ΚΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΌΛΕΣ ΚΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ ΣΤΙΣ 11 π.μ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ ΣΤΙΣ 11 π.μ.

 ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 13ΩΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΕΛΙΞΙΑ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ

ΜΙΣΘΟΥΣ, ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Την 1η Οκτωβρίου έγινε μια μεγάλη απεργία και πολύ μαζικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα! Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες  που συμμετείχαν στην απεργία και στη απεργιακή συγκέντρωση!

Η κυβέρνηση κατέθεσε το νομοσχέδιο για το 13ωρο στη βουλή. Μονόδρομος για μας τους εργαζόμενους είναι  η κλιμάκωση του αγώνα μας. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη νέα απεργία την Τρίτη 14/10 και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη.

Υπερασπιζόμαστε τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας! Στέλνουμε καθαρό μήνυμα: η πολιτική που μας γυρίζει στον μεσαίωνα, που μας καταδικάζει σε φτώχεια και εξάντληση, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το 13ώρο, να πεταχτεί στα σκουπίδια.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί, που καθημερινά δίνουμε τη μάχη για τη μόρφωση των παιδιών, δεν είδαμε κανέναν εργαζόμενο γονιό να θεωρεί «πρόοδο» το ξήλωμα του ωραρίου. Δεν ακούσαμε κανέναν μαθητή να ζητά ένα μέλλον με «εργασία-λάστιχο», ένα μέλλον χωρίς αναγκαίο ελεύθερο χρόνο, χωρίς ουσιαστική ανάπαυση.

Κεφάλαιο, Ευρωπαϊκή Ένωση και κυβερνήσεις τους, μας θέλουν σύγχρονους δούλους, να ζούμε για να δουλεύουμε μόνο, ούτε τα παιδιά μας να μη βλέπουμε! Είναι αυτοί που στηρίζουν την πολιτική της κυβέρνησης που θεωρεί πως δεν αντέχει η οικονομία τους να δοθεί 13ος και 14ος μισθός, που αφήνουν υγεία και παιδεία στην τύχη τους, που πετάνε βιοπαλαιστές έξω από τα σπίτια τους! Είναι η πολεμική οικονομία τους που θέλει τους εργαζόμενους να δουλεύουν ήλιο με ήλιο και με το πειθαρχικό να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς στο Δημόσιο.

Καμιά θυσία για τα κέρδη των μονοπωλίων και τα γεράκια του πολέμου! Ήδη έχουμε πληρώσει πολλά με τα μνημόνιά τους και όλους τους αντεργατικούς νόμους τους!

Ως εδώ! Δεν περιμένουμε σωτήρες, διεκδικούμε (και στην εποχή μας μπορούμε να έχουμε) μόρφωση, ζωή και δουλειά για όλους κι όλες  με σύγχρονα δικαιώματα:

  • Γενναίες αυξήσεις σε μισθούς για να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας.
  • Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους! Μονιμοποίηση των αναπληρωτών/τριων.
  • Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά στα σχολεία και να παρθούν πίσω οι συγχωνεύσεις τμημάτων που επιχειρούνται ακόμα κι έναν μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους.
  • Καμία κατηριοποίηση των σχολείων μας μέσω της λεγόμενης ¨αξιολόγησης¨.
  • Λεφτά για μισθούς, συντάξεις, Υγεία, Παιδεία.
  • Σύγχρονα, ασφαλή σχολεία και μεταφορές
  •  Άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και για την προστασία του εισοδήματός μας.
  • Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό των πολέμων!
  • Όχι για τους ιμπεριαλιστικούς στρατιωτικούς εξοπλισμούς, για του πολέμου τα σφαγεία και τα κέρδη των λίγων!