Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΑΣΕ: Τα ψέματα και τα παραταξιακά «καπελώματα» της ΔΗ.ΣΥ. προκαλούν θυμηδία.

Τα ψέματα και τα παραταξιακά «καπελώματα» της ΔΗ.ΣΥ. προκαλούν θυμηδία.

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν διάφορα ευφάνταστα διαδικτυακά banners με υπογραφή ΔΗ.ΣΥ. και προσπαθούν να παραμυθιάσουν τις Νηπιαγωγούς ότι δήθεν μόνο η ΔΗ.ΣΥ. διατύπωσε το αίτημα για 2η Νηπιαγωγό σε τμήματα με πάνω από 15 νήπια/προνήπια.
📌Δε θα θέλαμε να ξυπνήσουμε της ηγεσία της ΔΗ.ΣΥ. από τα καλοκαιρινά της όνειρα. Επειδή όμως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια τους καλούμε να σοβαρευτούν.
📌Αρκετά χρόνια πριν το αίτημα αυτό – όπως και συνολικά το πλαίσιο για την διεκδίκηση του ωραρίου των Νηπιαγωγών – ζυμώθηκε και έγινε αντικείμενο πάλης από τα ίδια τα σωματεία.
📌Φυσικά η ΔΗ.ΣΥ. ήταν κάπου αλλού όπως και σε όλες τις διεκδικήσεις των τελευταίων ετών. Σήμερα ανακάλυψε το φως!
👉Ενδεικτικά σας προωθούμε το link της ιστοσελίδας alfavita από την μαζική κινητοποίηση 13 ΣΕΠΕ την 1-3-2022 που πραγματοποιήθηκε μετά από μαζική σύσκεψη την οποία πρότειναν και στήριξαν αποφασιστικά οι δυνάμεις της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών.
📍Ένα από τα βασικά αίτημα ήταν:
«Τμήματα μέχρι 15 νήπια, ώστε να επιτελείται η παιδαγωγική πράξη με τους απαραίτητους όρους. Στα τμήματα που λειτουργούν με 15 μαθητές και άνω να τοποθετηθεί και δεύτερη/ος Νηπιαγωγός».
📌Οπότε όχι, η ΔΗ.ΣΥ. ούτε ανακάλυψε ούτε πάλεψε πρώτη για το αίτημα αυτό.
Που ήταν όμως όταν οι ίδιοι οι Νηπιαγωγοί αγωνίζονταν για αυτό το αίτημα; Μάλλον κάπου αλλού!
📌Τα αιτήματα προφανώς και δεν είναι ιδιοκτησία κάποιας παράταξης. Είναι υπόθεση του ίδιου του κλάδου που όταν θα πάρει την υπόθεση στα χέρια του μπορεί και να τα επιβάλει.
👉Ως ΑΣΕ στην υπόθεση αυτή θα είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή μαζί με τις/τους Νηπιαγωγούς.