Καζαμία Σοφία

49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή 15-16 Σεπτεμβρίου στη Μυτιλήνη

49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή 15-16 Σεπτεμβρίου στη Μυτιλήνη

https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/voreio_aigaio/49o-festival-kne-odigiti-15-16-septemvriou-sti-mytilini-vinteo/

49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή 15-16 Σεπτεμβρίου στη Μυτιλήνη (βίντεο)

13/09/23 04:56 μμ
Ενημέρωση 22 ώρες πριν
49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή 15-16 Σεπτεμβρίου στη Μυτιλήνη (βίντεο)

Τις πύλες του ανοίγει την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου το 49 Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στη Μυτιλήνη, με διήμερες εκδηλώσεις  στις 15 και 16 Σεπτέμβρη στο πάρκο Αγίας Ειρήνης, με κεντρικό σύνθημα: «Με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό για να γίνουν τα σκοτάδια λάμψη».

Στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η Τομεακή Οργάνωση Λέσβου της ΚΝΕ αναφέρθηκε αρχικά στις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία «που κατέστρεψαν τους κόπους μια ζωής χιλιάδων κατοίκων αλλά και στις καταστροφικές πυρκαγιές «που κατέκαψαν μεγάλο μέρος του φυσικού πλούτου της χώρας.»

Στην συνέχεια παρουσιάστηκε αναλυτικά το πρόγραμμα με τις συζητήσεις και τις μουσικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια του.

https://www.youtube.com/watch?v=HUs36KZWeww&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.ertnews.gr%2F&source_ve_path=Mjg2NjY&feature=emb_logo

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ως εξής:

Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη

7.30 μ.μ. Συζήτηση: «Τα προβλήματα της νεολαίας του νησιού. Πόσο τοπικά είναι;» ομιλητής Δημήτρης Ευσταθίου, γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου της ΚΝΕ. Παρεμβάσεις στην συζήτηση θα γίνουν από την υποψήφια Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγλαϊα Κυρίτση και την υποψήφια Δήμαρχο Μυτιλήνης της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκη Τσιριγώτη. Θα ακολουθήσει παρουσίαση του περιφερειακού ψηφοδελτίου της ΛΑΣ.

8.30 μ.μ. Αφιέρωμα στην Κατερίνα Γώγου από την πολιτιστική ομάδα του Εργατικού Κέντρου

9.30 μ.μ. Ροκ συναυλία από τους Magma

11.00 μ.μ.Παραδοσιακό – νησιώτικο γλέντι με το συγκρότημα του Κώστα Καλδέλλη (τραγούδι -κρουστά). Μαζί του οι:  Νίκος Χριστιανός (βιολί -τραγούδι), Στρατής Καζαντζής (σαντούρι -τραγούδι) Αντώνης Κονσολάκης (μπουζούκι -τραγούδι) Αλέκος Καφούνης(κιθάρα).

Σάββατο 16 Σεπτέμβρη

8.00 μ.μ. Πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Θέμη Γκιώνη, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ

9.30 μ.μ. Συναυλία με τον Swamp Blues Kara Onemanband

10.00 μ.μ. Μεγάλη συναυλία με τον Δημήτρη Μυστακίδη

Στο Φεστιβάλ θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής και του περιοδικού «Βόρεια Βορειοανατολικά», αλλά και γωνιά του «Κόκκινου αερόστατου» με δραστηριότητες για τις μικρότερες ηλικίες καθώς και έκθεση με θέμα «το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στο κόκκινο νησί».

Τέλος, η Τομεακή Οργάνωση Λέσβου της ΚΝΕ στέκεται αλληλέγγυα στους πληγέντες και καλεί σε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στα πλαίσια του Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» που θα λειτουργεί και τις δύο ημέρες.