Ανακοινώσεις

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε.ΛΕΣΒΟΥ

Εκατοντάδες νεκροί τους   τελευταίους  μήνες  έρχονται να προστεθούν στους χιλιάδες μετανάστες που βρήκαν τραγικό θάνατο, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά. Ο ιμπεριαλισμός έχει μετατρέψει τη Μεσόγειο σε ένα απέραντο “νεκροταφείο ψυχών”.

Πνίγουν τους Λαούς στη Μεσόγειο. Η θάλασσα ξεβράζει ανθρώπους!

Φονιάδες – ληστές – υποκριτές είναι οι Ευρωπαίοι Ιμπεριαλιστές.

Κανένας δεν πρέπει να μείνει απαθής απέναντι στο συνεχιζόμενο έγκλημα, τους μαζικούς πνιγμούς μεταναστών και προσφύγων στη Μεσόγειο.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης που παίρνει ενεργά μέρος στο επικίνδυνο παιχνίδι των ανταγωνισμών στη γειτονιά μας. Στηρίζει τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που αιματοκυλούν όλη την περιοχή από τη Λιβύη ως το Ιράκ και από τη Συρία ως την Ουκρανία.

Είναι αποκρουστική και προσβλητική για την ιστορία του  λαού μας και τους αγώνες του,  η εικόνα του Υπουργού εξωτερικών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ να χορεύει και να διασκεδάζει με τα γεράκια του ΝΑΤΟ τους  φονιάδες- τους  μακελάρηδες  των λαών.

Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες θύματα των ιμπεριαλιστών βρίσκονται όμηροι στα νύχια τους, αξιοποιούν ανθρώπινες ψυχές ως διαπραγματευτικό χαρτί στη μεταξύ τους φαγωμάρα για τα πετρέλαια, τους δρόμους των αγωγών και των αγορών, τον έλεγχο της περιοχής. Η Μεσόγειος γεμίζει πτώματα, όσοι γλιτώσουν ζουν κυνηγημένοι από την καταστολή, την άγρια εκμετάλλευση των αφεντικών, το μαχαίρι του φασίστα.

Υποκριτικά πραγματοποιούν Σύνοδο Κορυφής για το Μεταναστευτικό, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα.

Την ίδια στιγμή  η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ «διαφημίζει» ανοιχτά  την προθυμία της για βαθύτερη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς και τους επικίνδυνους ενεργειακούς ανταγωνισμούς.

«Είμαστε έτοιμοι να παραχωρήσουμε εγκαταστάσεις, τις Ενοπλες Δυνάμεις μας, αλλά και μεγάλες βάσεις στην περιοχή του Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να διευκολύνουμε τις δυνάμεις της Συμμαχίας, ώστε να αναπτύξουν τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, και να ασφαλίσουμε τους ενεργειακούς διαύλους και τον ενεργειακό εφοδιασμό».

Τάδε έφη, πρόσφατα ο υπουργός Άμυνας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος.

 Συνυπογράφει και η νέα συγκυβέρνηση τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης για νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις με πρόσχημα τους τζιχαντιστές, τους μετανάστες – πρόσφυγες και την προώθηση των “χριστιανικών πληθυσμών” .Βήμα κρίσιμο και επικίνδυνο στην ίδια κατεύθυνση της συμπόρευσης με τους ΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστές είναι η προσφορά ελληνικού εδάφους στην Κάρπαθο για νέα ΝΑΤΟική βάση.

Η ΓΣ  Εκπ/κών Π.Ε. Λέσβου καταδικάζει τις εγκληματικές ενέργειες της ΕΕ και των κυβερνήσεων, που στηρίζουν τη μεταναστευτική πολιτική που οδήγησε στον πνιγμό εκατοντάδων μεταναστών – προσφύγων στη Μεσόγειο και   απαιτεί:

Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που γίνονται και σε αυτές που ετοιμάζονται.

Κανένας εργαζόμενος να μην παρασυρθεί από τα προσχήματα των ιμπεριαλιστών.

Απειθαρχία στο Δουβλίνο και τη Σένγκεν που μετατρέπουν τη χώρα μας σε “αποθήκη ψυχών”, εγκλωβίζοντας ανθρώπους.

Άσυλο στους πρόσφυγες και ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν όπου επιθυμούν.

Ανθρώπινοι ανοιχτοί χώροι φιλοξενίας, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας και έχουν αποκτήσει βιοτικούς δεσμούς».

Επαγρύπνηση και ετοιμότητα του λαού μας  για να εμποδίσει  την εγκατάσταση της βάσης στην Κάρπαθο ή αλλού, που μόνο κινδύνους εμπλοκής συνεπάγεται για τους κατοίκους του νησιού και της Ελλάδας γενικότερα.

                         Κανένα ελληνικό νησί ορμητήριο θανάτου.

                      Έξω οι ευρωατλαντικές βάσεις από την Ελλάδα.