Ανακοινώσεις

Ψήφισμα συμπαράστασης σχετικά με τις συνθήκες εκπαίδευσης σε δομές όλων των τύπων των μαθητών/τριών προσφύγων-αιτούντων άσυλο-μεταναστών και των οικογενειών τους

Με αφορμή την ανοιχτή επιστολής διαμαρτυρίας που εξέδωσαν οι Συντονιστές/στριες Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ) από πολλές περιοχές της επικράτειας σχετικά με τις συνθήκες διαμονής σε δομές όλων των τύπων των μαθητών/τριών προσφύγων-αιτούντων άσυλο-μεταναστών και των οικογενειών τους, το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λέσβου δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση του στους συναδέλφους/ισσες ΣΕΠ και στην προσπάθειά τους για ανάδειξη των πραγματικών συνθηκών εκπαίδευσης μέσα σε αυτές τις δομές.

Ταυτόχρονα αντιλαμβανόμαστε και εναντιωνόμαστε πλήρως στο ασφυκτικό εργασιακό πλαίσιο που δημιουργείται για όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες στα κέντρα αυτά, κάτι που δε συνάδει με την επαγγελματική και προσωπική αξιοπρέπεια και ταυτότητα των ατόμων που εργάζονται εκεί.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Λέσβου συντάσσεται με τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων/ισσων ΣΕΠ που αφορούν την υπεράσπιση από το Υ.ΠΑΙ.Θ. του αξιόλογου έργου της πρόσβασης και της ένταξης των παιδιών προσφύγων στη δημόσια τυπική εκπαίδευση που έχει επιτελεστεί όλα αυτά τα χρόνια και την προστασία των ΣΕΠ, ως εργαζόμενών του και των μαθητών/τριών από τις εξαντλητικές και ταπεινωτικές, καθημερινές διαδικασίες ελέγχου και επιτήρησης.