Ανακοινώσεις

Ψήφισμα συμπαράστασης σε συναδέλφισσα

Συνάδελφοι  συναδέλφισσες,

Το Δ.Σ. της Διοικητικού Συμβουλίου Α/θμιας Εκπ/σης Λέσβου  εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στη συναδέλφισσα Δήμητρα Κουσκουμπέκου, εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ06 που παραπέμπεται στο Πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της περιφερειακής Δ/σης Έκπ/σης Βορείου Αιγαίου την Τετάρτη  20 Ιανουαρίου 2016  με την ανυπόστατη κατηγορία της προσκόμισης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού, με  κίνδυνο να τεθεί σε αργία.

  Συγκεκριμένα η υπόθεσή της αφορά την αποστολή μιας έγκυρης και αξιόπιστης ιατρικής γνωμάτευσης από το Νοσοκομείο Νίκαιας προς την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Σάμου ,με λάθος ημερομηνία αφού η γνωμάτευση αυτή στάλθηκε δύο εβδομάδες μετά την εξέταση της, έχοντας ως ημερομηνία εξέτασης την ημερομηνία αποστολής. Την ημέρα που στάλθηκε η ιατρική γνωμάτευση, η συνάδελφος έκανε μάθημα στο σχολείο της με αποτέλεσμα να θεωρηθεί πλαστό το έγγραφο, γεγονός που οδήγησε στην άδικη δίωξη της.

Από τη στιγμή που η εκπαιδευτικός δεν είχε τίποτα να κερδίσει από την αποστολή άλλης ημερομηνίας,  θεωρούμε ότι δεν προκύπτει από πουθενά δόλος στην ενέργεια αυτή και με βάση την κοινή λογική, ζητούμε την πλήρη απαλλαγή της …

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου -όπως πριν δύο χρόνια στο ξεκίνημα της υπόθεσης- καταγγέλλει για άλλη μια φορά την ενέργεια του Δ/ντή Εκπαίδευσης Σάμου να παραπέμψει την υπόθεση κατευθείαν στον Εισαγγελέα χωρίς πρώτα να έχει ενημερωθεί η εκπαιδευτικός και να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τη συναδέλφισσα μας και δηλώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι θα βρισκόμαστε δίπλα της και θα τη στηρίξουμε έμπρακτα με όλα τα μέσα.

Ζητάμε την απόσυρση όλων των κατηγοριών και το κλείσιμο της υπόθεσης.

Στην απόπειρα τρομοκράτησης των συναδέλφων απαντάμε με συσπείρωση, συναδελφικότητα και αλληλεγγύη

Για το Διοικητικό  Συμβούλιο

Ο    Πρόεδρος                                               Ο   Γραμματέας

Κατσαβέλλης Παναγιώτης                                Καλαμπόκης Παύλος