Ανακοινώσεις

Χαιρετισμός του Δ.Σ. του Συλλόγου μας

Αγαπητοί συνάδελφοι, φίλοι γονείς , αγαπημένοι μας μαθητές

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λέσβου «Μίλτος Κουντουράς» σας στέλνει αγωνιστικό χαιρετισμόκαι εύχεται σε όλες και όλους καλή σχολική χρονιά. Υγεία, δύναμη, αισιοδοξία και αγώνες για τη μόρφωση που αξίζει στα παιδιά μας , τη δουλειά και τη ζωή που δικαιούμαστε!

Η περσινή σχολική χρονιά θεωρήθηκε η χειρότερη των τελευταίων χρόνων, όμως η νέα προοιωνίζεται ακόμα πιο δύσκολη, με τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται συνεχώς και αφορούν όλες τις πλευρές της ζωής της δικής μας και των παιδιών μας.

Μέσα στο καλοκαίρι η κυβέρνηση προχώρησε σε νέα μέτρα που προβλέπουν:

Νέες συγχωνεύσεις σχολείων – τμημάτων, υποβιβασμούς  που συνεχίζονται κι αυτές τις μέρες. \”Εξοικονομούν\” δασκάλους στοιβάζοντας τα παιδιά μας σε 25άρια και 27άρια τμήματα.

Η εδώ  πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ Λέσβου πήρε επάξια στα χέρια της τον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα της κυβέρνησης προχωρώντας σε λειτουργικούς υποβιβασμούς σε ένα σωρό σχολειά της Λέσβου και της Λήμνου. (Φίλια – Κεραμειά – Κάσπακας – Θάνος).

Υποβιβασμοί που είχαν σχεδιαστεί σε συνεργασία με το Υπουργείο και την Περ/κή Δ/νση.

Υποχρεωτική μετακίνηση μαθητών από σχολείο σε σχολείο και δασκάλων από περιοχή σε περιοχή, καταργώντας και ολοήμερα τμήματα. Τσακίζουν έτσι τη ζωή μας καθημερινά.

Μηδενικούς μόνιμους διορισμούς παρά τα 23.000 χιλιάδες κενά, με αποτέλεσμα πολλά τμήματα να μην έχουν εκπαιδευτικούς και τα περισσότερα ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης  θα παραμείνουν κλειστά ή θα υπολειτουργούν ως τον Οκτώβρη. Τα τελευταία 4 χρόνια συνταξιοδοτήθηκαν 10.000 εκπαιδευτικοί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και προσλήφθηκαν μόλις 278!

Τα κενά στη Λέσβο είναι 19 δασκάλων, 15 νηπιαγωγών, 20 τμημάτων ένταξης, 8 μουσικής και 8 αγγλικών

Παραπέρα προώθηση των εργασιακών σχέσεων λάστιχο με αποτέλεσμα χιλιάδες εκπαιδευτικοί να περιφέρονται ανά την Ελλάδα, με χαμηλούς μισθούς και αγωνία αν θα εργαστούν κάθε χρόνο.

Προσπάθεια προώθησης της αντιδραστικής διαδικασίας της αξιολόγησης, που θα κάνει το σχολείο επιχείρηση, θα οδηγήσει σε κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών, θα τσακίσει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών οδηγώντας πολλούς σε νέες απολύσεις

Η φοροληστεία, η αντιασφαλιστική πολιτική, η ανεργία, η φτώχεια τσακίζει τις οικογένειές μας.

 

Το πολυδιαφημιζόμενο «Νέο Σχολείο» της ημιμάθειας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των επιχειρήσεων, που εκτός των άλλων αφήνει τα παιδιά χωρίς δασκάλους προωθείται ολοταχώς. Αυτή είναι η πολιτική που εξαθλιώνει τους εργαζόμενους για να θησαυρίσουν οι επιχειρήσεις. Δεν είναι θέμα κακής διαχείρισης, είναι συνειδητή τους επιλογή να προσαρμόσουν το δημόσιο σχολείο στις νέες ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας που θέλει φτηνούς εργαζόμενους και διά βίου καταρτιζόμενους.

Αυτή η εκπαιδευτική πολιτική σχεδιάζει να μη μαθαίνουν γράμματα οι μαθητές, αλλά μέσω διαφόρων προγραμμάτων να αποκτούν κάποιες… δεξιότητες! Θέλουν τους εκπαιδευτικούς σκυφτούς για να παρέχουν στα παιδιά, αντί για γνώση, φτηνή κατάρτιση και αγωγή υποταγής, για να δεχτούν να ζήσουν με ελάχιστα δικαιώματα και απαιτήσεις και να γίνουν οι αυριανοί πάμφθηνοι εργαζόμενοι.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Λέσβου «Μίλτος Κουντουράς»  σε συνεργασία με τους γονιούς, τις Ενώσεις Γονέων και τα εργατικά σωματεία, πολλές φορές έχει αποκρούσει προωθούμενα μέτρα και στην περιοχή μας. Αυτό πρέπει και μπορούμε, όλοι μαζί να κάνουμε και τώρα: Να τους σταματήσουμε!

Σας καλούμε όλους, εκπαιδευτικούς, γονείς, εργαζόμενους, σε κοινό αγώνα για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Για ένα σχολείο που θα μορφώνει ουσιαστικά τα παιδιά μας, θα διαπλάθει ολοκληρωμένες προσωπικότητες και θα τα προετοιμάζει όχι στο να προσαρμοστούν στον εργασιακό Καιάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ντόπιων πλουτοκρατών, αλλά για να  διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν.

Και μας ανήκουν όλα!!!

Το Διοικητικό Συμβούλιο