Ανακοινώσεις παρατάξεων

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ( ΠΑΜΕ )

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι:

  Για άλλη μια φορά χαιρετίζουμε όλες και όλους που στήριξαν με την ψήφο τους το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, το ψηφοδέλτιο με το ΠΑΜΕ,  αναδεικνύοντάς το και στις τρεις κάλπες (ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΚΥΣΠΕ) σε πρώτη δύναμη!

Επανεκλέγεται σε ΠΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΠΕ Αιρετός από το ΠΑΜΕ.

  Αυτό το θετικό, ελπιδοφόρο και αισιόδοξο εκλογικό αποτέλεσμα ξεπερνά σε ικανοποίηση τα «όρια» του ψηφοδελτίου.

Καταγράφει ΚΑΙ καταδεικνύει την εμπιστοσύνη  στη συνεπή, στην αταλάντευτη αγωνιστική στάση και δράση.       

Απηχεί την αυτοπεποίθηση ενάντια στην απογοήτευση και στην «αναμονή άνωθεν σωτηρίας».

Παραμερίζει  «σωτήρες και βαστάζους», δυναμώνει τη φωνή για την υπεράσπιση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων μας.

Είναι σημαντική παρακαταθήκη ενάντια στην αντιεκπαιδευτική – αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης – Ε.Ε.. Ενάντια σε Αξιωματική Αντιπολίτευση και σε όσα αστικά κόμματα βρίσκονται σε αναμονή για να πάρουν  «ξανά και επάξια» τη σκυτάλη εφαρμογής και συνέχισης της ίδιας  απαράλλαχτης  πολιτικής.  

Δέσμευσή μας είναι ότι θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε οργανωμένα, ενάντια στο σχολείο της Διαμαντοπούλου, του Αρσένη, του Αρβανιτόπουλου, του Λοβέρδου και του Φίλη.

 Ενάντια σε ένα σχολείο-έκτρωμα, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του ΟΟΣΑ και των επιχειρηματικών ομίλων. Ένα σχολείο – εξεταστικό κέντρο, με μαζική στροφή των μαθητών στην πρόωρη κατάρτισηκι εκπαιδευτικούς που πρέπει να παραιτηθούν από κάθε παιδαγωγικό ρόλο!

Ο επικοινωνιακός χαρακτήρας του ανασχηματισμού της κυβέρνησης, η επιδίωξη απόδοσης ευθυνών μόνο σε συγκεκριμένα πρόσωπα, δεν  αναιρεί την υλοποίηση μέχρι κεραίας των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων και τις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου και στην Εκπαίδευση.

Ας μη μας διαφεύγει το γεγονός  πως οι όποιες αποφάσεις στα Υπηρεσιακά Συμβούλια δεν είναι άσχετες με τη πολιτική συγκυρία καθώς και με την κατάσταση στο κίνημα.

   Πρέπει να αντιπαρατεθούμε αποφασιστικά με τις λογικές του «εφικτού», του «λιγότερου κακού», την νοοτροπία της συναίνεσης και της υποταγής, που ηθελημένα και συστηματικά καλλιεργεί σε όλα τα επίπεδα ο κυβερνητικός συνδικαλισμός (παλιός και νέος).

Ακόμα και σήμερα, που η κυβέρνηση εισπράττει επαίνους και παίρνει εύσημα για την «εξοικονόμηση πόρων» για τους επιχειρηματικούς ομίλους, με το ξεζούμισμα – στύψιμο του λαού, είναι σε διαβούλευση και  αναμονή. Αναζητούν το «πρόσημο», «ψάχνουν για «θετικά – αρνητικά»

Σας καλούμε, από τα κάτω να πάρετε την υπόθεση στα χέρια σας, να συσπειρωθείτε στο Σύλλογο, να συμβάλλετε στον ταξικό προσανατολισμό του Σωματείουμας.

                                                                                    Νοέμβρης 2016