ΓΙΑΝΕΛΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Τοποθέτηση του αιρετού, εκλεγμένου με τα ψηφοδέλτια του ΠΑΜΕ στο ΠΥΣΠΕ Λέσβου, για το θέμα της «οδύσσειας» των ενστάσεων και της μη οριστικοποίησης των πινάκων μετάθεσης των Εκπ/κών Αγγλικής.

Συνάδελφοι – ισσες:

Στις 27/6/2016 με δήλωση μας, ως  αιρετοί του ΠΥΣΠΕ Λέσβου, εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΠΑΜΕ (τακτ. – αναπλ.) , ξεκαθαρίσαμε στους συναδέλφους ότι σύσσωμη η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ ( 4 – 1) στη συνεδρίασή του στις 27/6/2016 θωράκισε και για τη νέα σχολική χρονιά 2016- 2017 την απρόσκοπτη εφαρμογή όλων των αντιεκπαιδευτικών μέτρων που παίρνονται απ’ τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στις κατευθύνσεις της ΕΕ, του ΟΟΣΑ και που απαντούν ακριβώς  στις ανάγκες του κεφαλαίου.(ανάρτηση στο site συλλόγου)

Η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ απέρριψε την πρόταση του αιρετού του ΠΑΜΕ  που απαντούσε στις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών, για τμήματα ως 15 μαθητές σε Α’, Β΄, και Γ΄τάξεις, καθώς και για ως 20 μαθητές σε Δ΄, Ε΄, και ΣΤ΄τάξεις. Ταυτόχρονα απέρριψε την πρόταση για καταψήφιση οποιασδήποτε  συγχώνευσης ή υποβιβασμού σχολικής μονάδας προκύψει ή προταθεί όπως και η άμεση αναβάθμιση – επαναλειτουργία όσων σχολικών μονάδων τα προηγούμενα χρόνια είχαν υποβαθμιστεί ή καταργηθεί.

Με την απόφασή της πλειοψηφίας (4-1) του  ΠΥΣΠΕ Λέσβου,  (25αρια τμήματα, διαχείριση προσωπικού μέσω των λειτουργικών υπεραριθμιών κτλ..) μπήκε ταφόπλακα για μια ακόμη φορά στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και θεμελιώθηκε η συνεχής  κινητικότητα των μόνιμων Εκπ/κων καθώς και η απόλυση εκατοντάδων αναπληρωτών. Μπήκε η βάση των μεταθέσεων – διαχείρισης  των οργανικών θέσεων.

Στο ζήτημα δε, των Εκπ/κών Αγγλικής που είχαν την ‘’τύχη’’ να δουν με το σταγονόμετρο νέες ελάχιστες, αναντίστοιχες των πραγματικών αναγκών, οργανικές θέσεις, το γεγονός αυτό αποτέλεσε την αφορμή, αλλά και βολικό πεδίο ‘’σκληρής  αντιπαράθεσης’’ καθώς και  πρόσφορο έδαφος  για να δείξει η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ και οι αιρετοί της ΔΗΣΥ (τακτ. – αναπλ.)  το  ‘’όψιμο’’ ενδιαφέρον τους και τη συμπαράστασή τους στους συναδέλφους που θίγονται.

Η δήθεν ‘’υπεράσπιση’’ των συναδέλφων μέσω ενστάσεων, με τις ευλογίες της πλειοψηφίας του ΠΥΣΠΕ και των αιρετών της ΔΗΣΥ, αποτελεί βαθιά αποπροσανατολιστική υποκριτική στάση, που με μαεστρία καλλιεργεί όχι μόνο αντισυναδελφικούς αυτοματισμούς, αλλά κυρίως θεωρείται βολικότατο κι ακίνδυνο καταφύγιο εμπέδωσης κι εφαρμογής του ‘’διαίρει και βασίλευε’’. Προσφιλέστατη  τακτική όσων θέλουν να κρύψουν την πλήρη σύμπνοια και στήριξή τους  στους κυβερνητικούς αντιλαϊκούς σχεδιασμούς.

Η ιστορική δε αναδρομή ( 6-7 χρόνια πίσω), στο κυνήγι των μορίων στις άγριες ζούγκλες της ημετεροκρατίας, αποτελεί χυδαία πράξη που στόχο έχει να αποπροσανατολίσει και να κρύψει τον κρυφό κι ανομολόγητο πόθο όλων τους που δεν είναι άλλος απ’ την απρόσκοπτη προώθηση κι εφαρμογή με κάθε μέσο και τρόπο!!!  της συνολικότερης αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και μέτρων.

Καλούμε τους  συναδέλφους να απορρίψουν και να καταδικάσουν τέτοιες πρακτικές  που στόχο έχουν να στρέψουν τον έναν συνάδελφο εναντίον του άλλου. Να συσπειρωθούν στο σωματείο τους και να δώσουν έμπρακτα απάντηση σε όλες αυτές τις πρακτικές και μεθοδεύσεις, για να εμποδιστούν με οποιονδήποτε τρόπο! – για να μην προχωρήσουν τα νέα «αριστερά» – αντιλαϊκά – αντιεκπαιδευτικά μέτρα που δίνουν τη χαριστική βολή σε ό,τι απέμεινε απ’ τους προηγούμενους. Πρέπει  η απάντησή μας να είναι συνολική, σε ταξική κατεύθυνση, στον αντίποδα της δράσης και της πολιτικής τους!

                                            Μακροθανάσης Δημήτρης