Ανακοινώσεις

Συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λέσβου με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης για το θέμα των σχολικών καθαριστών/ριών

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λέσβου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης κ. Κύτελη την Πέμπτη 24 Αυγούστου σχετικά με το θέμα των σχολικών καθαριστών/τριών.

Στη συνάντηση τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τις απόψεις τους σε σχέση με τη σπουδαιότητα ύπαρξης ικανού αριθμού καθαριστών/ριών στα σχολεία μας με ωράριο που να επαρκεί για την καθαριότητά τους και για την διασφάλιση κατάλληλων συνθηκών υγιεινής για τα παιδιά και το προσωπικό των σχολείων. Τόνισαν ότι η πρόθεση του Δήμου να προσλάβει μόνον 6 καθαριστές/ριες με πλήρες ωράριο σε σχέση με τις 16 της περσινής χρονιάς δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και ότι το ζήτημα της εξασφάλισης ενός καθαρού και υγιεινού περιβάλλοντος για τους μαθητές και τις μαθήτριες θα πρέπει να αποτελεί πάντοτε προτεραιότητα.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Κύτελης  δεσμεύτηκε ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξαντληθούν οι δυνατότητες εξεύρεσης της επιπλέον χρηματοδότησης προκειμένου να μετατραπούν οι συμβάσεις 10 επιπλέον καθαριστών/ριών από 3ωρες σε πλήρους ωραρίου, αν και μας μεταφέρθηκε ότι κάτι τέτοιο θα είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί από τον Νοέμβριο και μετά.

Σε κάθε περίπτωση ο Σύλλογός μας εξακολουθεί να διεκδικεί καθαριστές/ριες μόνιμους/ες με πλήρες ωράριο για όλα τα σχολεία μας.