Ανακοινώσεις

Συλλαλητήριο 4 Νοεμβρίου 2021

Οι αντεργατικοί – αντιλαϊκοί νόμοι της Κυβέρνησης της ΝΔ, έρχονται να συμπληρώσουν το αντεργατικό οπλοστάσιο επιδιώκοντας να επιφέρουν ακόμα μεγαλύτερα χτυπήματα στους εργαζομένους. Οι αντεργατικές διατάξεις που επιφέρουν μειώσεις σε μισθούς και υπονομεύουν τις κλαδικές ΣΣΕ σε συνδυασμό με το κύμα ακρίβειας που πλήττει τα λαϊκά νοικοκυριά έρχονται να ματώσουν ξανά το λαό.

Επιπλέον για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών το κόστος μετακίνησης στην ηπειρωτική χώρα έχει γίνει δυσβάσταχτο με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται περαιτέρω τα λαϊκά νοικοκυριά.

Ταυτόχρονα η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας το οποίο μέχρι και σήμερα, και εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, συνεχίζει να έχει σοβαρότατες ελλείψεις αφού η Κυβέρνηση δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης του, αποδεικνύει περίτρανα ότι η υγεία του λαού, των εργαζομένων έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Η εικόνα των δεκάδων νεκρών καθημερινά και των εκατοντάδων διασωληνωμένων από τον κορονοϊό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων που με δική τους ευθύνη ο λαός παραμένει απροστάτευτος.

Συνεχίζουν τον εμπαιγμό

Η Κυβέρνηση, δια του αρμόδιου Υπουργού κ. Σκυλακάκη, ανακοίνωσε, κατά τη συνάντηση που είχε με το Προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ότι ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΓΩΣΕΙ την εισφορά αλληλεγγύης, για το 2022, για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους συνταξιούχους, διαψεύδοντας, έτσι, σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου. Η επιλογή της να μην ΠΑΓΩΣΕΙ την εισφορά αλληλεγγύης για τους Δημοσίους Υπαλλήλους και τους συνταξιούχους παραβιάζει ευθέως το Σύνταγμα, το οποίο προβλέπει ότι τα φορολογικά βάρη κατανέμονται ισότιμα, με βάση το εισόδημα των πολιτών.

Νόμος Χατζηδάκη

Η κυβέρνηση της ΝΔ με τον ν. Χατζηδάκη(νόμος 4808/2021) κλιμακώνει τον πόλεμο στα συνδικάτα, στους εργαζόμενους, τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες.

Μετά από μια σειρά αντεργατικούς νόμους, όπως αυτούς για την περιστολή των λαϊκών συγκεντρώσεων και κινητοποιήσεων, τα αυξημένα ποσοστά για τη λήψη απόφασης για απεργία, φέρνουν το νέο αντεργατικό έκτρωμα για να επιβάλουν εργασιακό μεσαίωνα και να αντιμετωπίσουν με εργοδοτική, κρατική βία και καταστολή τον «εχθρό λαό».

Δηλώνουμε ότι θα σηκώσουμε το γάντι, θα υπερασπίσουμε τη δουλειά και τα εργασιακά μας δικαιώματα, όπως και το δικαίωμά μας στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, αναγνωρισμένο Συνταγματικό δικαίωμα που θέλουν να καταργήσουν.

Ο αγώνας και η αντίσταση είναι μονόδρομος για κάθε εργαζόμενο, για κάθε συνδικάτο που σέβεται τον εαυτό του, την κοινωνική τάξη που εκφράζει και τις ανθρώπινες αξίες.

Κάνουμε καθαρό με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι τον ν. Χατζηδάκη δεν θα τον εφαρμόσουμε…

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους και το λαό και αντιστεκόμαστε

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ

ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΣΤΙΣ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ