Ανακοινώσεις

Συγκρότηση ΟΔΠ (Ομάδες Δράσεων Πρόληψης).

Συγκρότηση ΟΔΠ (Ομάδες Δράσεων Πρόληψης).

     Κροκοδείλια δάκρυα χύνονται, «θρήνοι και λυγμοί» απ’ το Υπουργείο Παιδείας, τα ΜΜΕ ως το τελευταίο Στέλεχος της Εκπαίδευσης για τον παιδικό εκφοβισμό ή bullying.

    Ταυτόχρονα με την περίσσια υποκρισία, την υποχρηματοδότηση και τις ελλείψεις Εκπ/κών που έχουν κάνει τις   σχολικές μονάδες να στενάζουν, απλόχερα σκορπίζεται  μπόλικο Ευρωπαϊκό παραδάκι, για ξεμάτιασμα και συγκάλυψη των αιτιών προέλευσης κι έντασης τέτοιων φαινομένων (bullying), που αναμενόμενα και αυτονόητα συνοδεύουν την οικοδόμηση του «νέου σχολείου».

     Σ’ αυτά τα πλαίσια «παρακαλούνται» με το στανιό οι σχολικές μονάδες να ανταποκριθούν άμεσα και να τακτοποιήσουν, όσες δεν το έχουν πράξει ακόμα, τις συγκροτήσεις  των ΟΔΠ (Ομάδες Δράσεων Πρόληψης).

   Φαίνεται ότι ανακαλύπτει και η φρέσκια συγκυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ)  όπως κι οι παλιότερες ΠΑΣΟΚ -ΝΔ, την Αμερική αιφνιδίως. Κρύβουν με επιμέλεια ότι η πορεία εφαρμογής της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που με κάθε μέσο και τρόπο ενισχύουν και προωθούν, συνοδεύεται αναπόφευκτα απ’ τη μεγέθυνση και τον πολλαπλασιασμό τέτοιων φαινομένων που συμβαδίζουν παράλληλα και βρίσκονται σε πλήρη αντιστοιχία με την άγρια επιδρομή σε εργατικά , λαϊκά και μορφωτικά  δικαιώματα και γενικότερα με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.

     Ορεξάτα τα επίλεκτα στελέχη της Εκπαίδευσης, σπρώχνουν ανερυθρίαστα στον Καιάδα του «νέου σχολείου», της καινοτομίας, των δεξιοτήτων, των επιχειρηματικών ομίλων, της διαθεματικότητας και των Ευέλικτων ζωνών τη νέα γενιά, τους Εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

     Αναλαμβάνουν δράσεις, σφυρίζοντας «ανήσυχα» και υποκριτικά σε ακριβά επιμορφωτικά σαλόνια με ΜΚΟ και φιλανθρωπικά μαγαζιά, ξεκοκαλίζοντας Ευρωπαϊκά προγράμματα κουκουλώματος κι εξάγνισης του καπιταλισμού. Ταυτόχρονα αντιεπιστημονικότητα, διαθεματικότητα, ζώνες και Ευρωπαϊκά προγράμματα οι νέες  καινοτόμες « παιδαγωγικές μηχανές» του «νέου σχολείου» δουλεύουν στο φουλ και ασταμάτητα για την παραγωγή των αυριανών ευέλικτων εργαζομένων. Όχι μόνο αναπαράγουν, αλλά  αποτελούν  ανομολόγητοι δίαυλοι και τελικά ενστερνισμού ανατροφοδότησης και ενδυνάμωσης της ενδοσχολικής βίας – bulling

Φτάνουν στο σημείο μερικές φορές να χρησιμοποιούν το bullying ως άλλοθι και εργαλείο επιβολής ακόμα πιο αντιδραστικών κατευθύνσεων στην Εκπαίδευση, ανοίγουν δρόμους σε ιδιωτικές εταιρίες ασφάλισης, ασφάλειας- φύλαξης ή χρήσης καμερών παρακολούθησης κτλ.

Συνάδελφοι – ισσες:

    Η διαμόρφωση ενός πλούσιου, πολύπλευρου, βαθυστόχαστου στα συναισθήματα και στις αντιλήψεις ανθρώπου θα έπρεπε να είναι το κύριο και καθοριστικό έργο της Εκπ/σης. Η ολοκληρωμένη όμως αυτή διαπαιδαγώγηση και μόρφωση του μαθητή, είναι και θα παραμείνει  ανέφικτη αφού ο άνθρωπος δεν εδραιώνεται στον κόσμο με τα υλικά του «νέου σχολείου» που υπηρετεί τις ανάγκες  του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.  

     Tο σχολειό μιας  ολοκληρωμένης διαπαιδαγώγησης, το φυσικά απαλλαγμένο και από φαινόμενα bullying  με  τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά του, δυστυχώς δε χωράει στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.

    Το καλύτερο μάθημα για Εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, που θα συντρίψει τα δίχτυα της αστικής ιδεολογίας που έχει διαποτίσει και το σχολείο, είναι η συμμετοχή στην ταξική πάλη. Να παλέψουμε για να απαλλάξουμε τη ζωή μας, αλλά και τη διαπαιδαγώγηση – γνώση των παιδιών μας από το ζυγό και τον έλεγχο της αστικής τάξης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΤΣΑΒΕΛΛΗΣ ΠΑΝ.                                     ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ ΠΑΥΛ.