Καζαμία Σοφία

Πρωτοβουλία αναπληρωτών ωρομισθίων & ελαστικά εργαζομένων στην εκπαίδευση: Οι αναπληρωτές δεν είναι εργαζόμενοι 2ης κατηγορίας!

Οι αναπληρωτές δεν είναι εργαζόμενοι β’ κατηγορίας!!

Βρήκαμε παπά, να θάψουμε πέντε-έξι…! Αυτό ακριβώς συμβαίνει με τους αναπληρωτές την εποχή της τηλεκπαίδευσης..! Αφού έχουν κάνει τη ζωή μας μια ατελείωτη μετακόμιση και παράλληλα μας απαγορεύουν να βρισκόμαστε κοντά στις οικογένειες μας… Αφού μας πετάνε τη μία στα ψηλά και την άλλη στα χαμηλά του πίνακα, για να μας κυριεύει η ανασφάλεια για τη δουλειά και τη ζωή μας… Αφού μας έκαναν 9μηνίτες, 3μηνίτες, ωρομίσθιους, μειωμένου ωραρίου κλπ, τώρα κάποιοι θέλουν να φορτώσουν όλη την τηλεκπαίδευση των σχολείων στις πλάτες μας!!

Εδώ και πολλά χρόνια έχουμε καλύψει κενά σε όλη την Ελλάδα, έχουμε περάσει από τη δουλειά στην ανεργία και αντίστροφα, έχουμε δώσει τα μέγιστα στη Δημόσια εκπαίδευση. Παρ’ όλα αυτά το βαρέλι της εκμετάλλευσης δεν έχει πάτο! Σε πολλά σχολεία αυτές τις ημέρες, οι αναπληρωτές ενημερώνονται ξαφνικά πως ο μισθός τους συνδέεται με τις ώρες εργασίας, και παρά το ότι τα προγράμματα στην τηλεκπαίδευση συμπτύχθηκαν, οι αναπληρωτές θα πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν το σύνολο των διδακτικών ωρών τους αναλαμβάνοντας την πλειοψηφία των διδακτικών ωρών στη σχολική μονάδα. Για τον λόγο αυτό, όπως ισχυρίζονται οι Διευθυντές σε πολλές περιοχές, οι αναπληρωτές οφείλουν να συμπληρώνουν όλο το ωράριό τους σε διδακτικές τηλε-ώρες, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δε θα πληρωθούν τον μισθό στο σύνολό του. Επιπλέον, κάποιοι χρησιμοποιούν το πρόσχημα ότι κάποια μαθήματα ειδικοτήτων είναι μονόωρα και δεν πρέπει να χαθούν, λες και φταίνε οι αναπληρωτές για τις ώρες μαθημάτων που χάνονται. Αποκλειστική ευθύνη για το χάσιμο διδακτικών ωρών και το κλείσιμο των σχολείων είναι η κυβέρνηση, όπως με ευθύνη της αυτά κατάντησαν εστίες υπερμετάδοσης. Φυσικά, στην πρακτική αυτή μπαίνουν μπροστάρηδες διάφοροι διευθυντές και οι «καλοθελητές» τους, με την ανοχή των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης αλλά και φυσικά του ίδιου του Υπουργείου, από τη στιγμή που δεν έχει δώσει σαφείς οδηγίες για τη διεξαγωγή της τηλεκπαίδευσης, παρά μόνο γενικές αοριστολογίες…

Στόχος τους είναι η διάσπαση των εργαζομένων στην εκπαίδευση σε μόνιμους και αναπληρωτές και ο ανταγωνισμός μεταξύ μας! Η δημιουργία εργαζομένων πολλών ταχυτήτων! Στον αγώνα για την προστασία της υγείας και για μόρφωση αντάξια του 21ου αιώνα είμαστε ένα!

Δε θα τους περάσει!!!

Οι διοικητικές αυθαιρεσίες θα πέσουν στο κενό!!

ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΛΑΚΙ!!!

ΕΞΙΣΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ!

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!!

Για καταγγελίες παρόμοιων περιστατικών ελάτε σε επαφή με την Πρωτοβουλία Αναπληρωτών στο mail της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ protovoulia.anap.oro@gmail.com

Για Θεσσαλονίκη thess.protovoulia@gmail.com

Αθήνα, 19-11-2020