Καζαμία Σοφία

Πρωτοβουλία αναπληρωτών ωρομισθίων & ελαστικά εργαζομένων στην εκπαίδευση: Επιστολή για ΔΣ ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ για τις 18 Μαρτίου- ημέρα κινητοποίησης για τους αναπληρωτές

ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΕΠΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ με τη ζωή λάστιχο, με το δυσβάσταχτο κόστος διαβίωσης, με την υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων!

Οι όροι ζωής των αναπληρωτών είναι πλέον δυσβάσταχτοι – ο μισθός μας δεν αρκεί ούτε για τα βασικά! Η εκτόξευση των τιμών στην ενέργεια, στα καύσιμα, στα ενοίκια, στα είδη κατανάλωσης, δημιουργεί για πολλούς αναπληρωτές κυριολεκτικά ζήτημα επιβίωσης! Η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο!! Με 900 ευρώ καλούμαστε να πληρώσουμε διπλάσια ΔΕΗ, ενοίκιο σχεδόν όσο ο μισός μισθός, πανάκριβη βενζίνη… και τελικά ο μισθός εξανεμίζεται από την πρώτη εβδομάδα!

Για μία ακόμα φορά καλούμαστε εμείς οι εργαζόμενοι να πληρώσουμε τις συνέπειες της πανδημίας, την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο! Τώρα είναι ώρα να δυναμώσουμε τον αγώνα για απεμπλοκή της χώρας από έναν πόλεμο που ματώνει τους λαούς για τα κέρδη των λίγων! Λεφτά για την Παιδεία και όχι για τους πολεμικούς εξοπλισμούς και τα ΝΑΤΟϊκά σφαγεία!

Δεν πάει άλλο! Δε δεχόμαστε πια να ζούμε σαν όμηροι της ευέλικτης εργασίας, της ανασφάλειας, της ακρίβειας, της δουλειάς χωρίς δικαιώματα!

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία! Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά στην αξιοπρεπή στη ζωή!

18 Μαρτίου μόνιμοι και αναπληρωτές βγαίνουμε στον δρόμο!! Για αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά του 13ου και 14ου, για μείωση των τιμών στα είδη πλατιάς κατανάλωσης και στο ρεύμα, για επίδομα στέγασης και μετακίνησης, για μαζικούς διορισμούς και μόνιμη, σταθερή δουλειά με δικαιώματα! 6 Απριλίου απεργούμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα!

Καλούμε όλα τα σωματεία να στηρίξουν την κινητοποίηση στις 18 Μαρτίου, να πάρουν πρωτοβουλίες σε κάθε περιοχή της χώρας! Τα προβλήματα των χιλιάδων συναδέλφων αναπληρωτών, τα κενά και οι ελλείψεις των σχολείων, αφορούν ολόκληρο τον κλάδο. Όλοι οι σύλλογοι Π.Ε. και οι ΕΛΜΕ πρέπει τώρα να πάρουν θέση, να αναλάβουν την οργάνωση του αγώνα για τα δικαιώματα των αναπληρωτών και όλων των εκπαιδευτικών, για την υπεράσπιση της μόρφωσης των μαθητών μας!

ΟΛΟΙ στο Υπουργείο Παιδείας στις 18/3 στις 14:00, στις κινητοποιήσεις σε άλλες πόλεις και στην ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6 Απριλίου!