Καζαμία Σοφία

Πρωτοβουλία αναπληρωτών ωρομισθίων & ελαστικά εργαζομένων στην εκπαίδευση: ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ!

Η ανακοίνωση της Κυβέρνησης για το δεύτερο lockdown έφερε μεγάλη αναστάτωση στους κόλπους των αναπληρωτών, καθώς δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα στη μετακίνησή τους. Πολλοί αναπληρωτές πηγαίνουν στην εργασία τους με ιδιωτικά μέσα, έχοντας δημιουργήσει γκρουπάκια, ώστε να μοιράζονται το κόστος μετακίνησης, αφού εργάζονται συνήθως αρκετά μακριά από τον τόπο κατοικίας τους. Ειδικά αυτήν την περίοδο της πανδημίας, αυτό επιλέγουν να κάνουν πολλοί συνάδελφοι και για λόγους ασφάλειας, ώστε να μη χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Επίσης, χιλιάδες αναπληρωτές ζουν και εργάζονται σε απομακρυσμένες, ακριτικές και νησιωτικές περιοχές, μακριά από την οικογένειά τους και με τα νέα μέτρα δε θα μπορούν να επισκέπτονται τους δικούς τους ανθρώπους(παιδιά, γονείς κλπ)

Εδώ και τώρα η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να λάβει μέτρα, ώστε να λύσει τα συγκεκριμένα ζητήματα. Απαιτούμε να δοθεί :

  • Ειδική άδεια στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν να μετακινούνται σε ομάδες. Σε άλλη περίπτωση, το κόστος της μετακίνησης θα είναι αβάσταχτο για αυτούς.

  • Ειδικό επίδομα μετακίνησης σε όσους χρησιμοποιούν ιδιωτικό μέσο από και προς την εργασία τους.

  • Ειδική άδεια στους συναδέλφους που ζουν και εργάζονται μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους, σε άλλους νομούς, σε νησιά κλπ. να μπορούν να επισκέπτονται την οικογένειά τους. Άλλωστε πολλοί από αυτούς έχουν μέλη στην οικογένειά τους που χρειάζονται ιδιαίτερη βοήθεια, λόγω της πανδημίας.

  • Δωρεάν μετακινήσεις σε όλους τους αναπληρωτές από και προς την εργασία τους. π.χ. σε Πορθμεία.

Για να διεκδικήσουμε όλα τα παραπάνω, καθώς και για μέτρα προστασίας για μαθητές-εκπαιδευτικούς-γονείς, καλούμε στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών σωματείων στο Υπουργείο Παιδείας στις 10 Νοέμβρη, 2μ.μ.

Συνεχίζουμε να παλεύουμε για μέτρα στήριξης για τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς. Οι διεκδικήσεις μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα!!