Καζαμία Σοφία

Πρωτοβουλία αναπληρωτών ωρομισθίων & ελαστικά εργαζομένων στην εκπαίδευση: Κάλυψη όλων των κενών στην Παράλληλη Στήριξη!

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

Καταγγέλλουμε τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν στην παράλληλη στήριξη μετά την α’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών και την πίεση των διευθυντών, χωρίς να έχει έρθει εντολή από τη διεύθυνση, να μοιραστούν οι συνάδελφοι σε δύο, τρία και παραπάνω πολλές φορές παιδιά ακόμα και σε όμορα σχολεία (!), με σκοπό όπως λένε να καλύψουν με τις ώρες τους όλα τα παιδιά γιατί δε θα στείλουν άλλες παράλληλες.

Συνάδελφοι, η πολιτική της κυβέρνησης να μην προσλάβει τους εκπαιδευτικούς που χρειάζονται και δικαιούνται οι μαθητές που έχουν διάγνωση για παράλληλη στήριξη με εξατομικευμένη διδασκαλία, δηλαδή ο κάθε μαθητής να έχει τον εκπαιδευτικό του, είναι αντιπαιδαγωγική! Το « γύρω γύρω όλοι» από μαθητή σε μαθητή και από τμήμα σε τμήμα κάνει αδύνατο τον σχεδιασμό ενός εξατομικευμένου προγράμματος παρέμβασης που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του μαθητή και έρχεται σε αντίφαση με την ουσία του ρόλου της παράλληλης στήριξης και της ειδικής αγωγής. Δεν είναι ο ρόλος του εκπαιδευτικού της παράλληλης στήριξης να καλύπτει κενά και να κάνει ενισχυτική διδασκαλία στους μαθητές βλέποντας τον καθένα λίγες ώρες και κάνοντας ένα πέρασμα από κάθε τάξη για να καλύψει τα κενά. Οι μαθητές μας έχουν ανάγκη ο καθένας τον εκπαιδευτικό του από την αρχή της χρονιάς, που θα τους υποστηρίξει με βάση τις ανάγκες τους, θα τους εντάξει στο σχολικό περιβάλλον και θα τους βοηθήσει να εξελιχθούν.

Το Υπουργείο παιδείας πετά το μπαλάκι της ευθύνης στον σύλλογο διδασκόντων για το ποιο παιδί θα μείνει χωρίς παράλληλη στήριξη ή θα έχει για πολύ λιγότερες ώρες από όσες δικαιούται, αφού δεν έχει κάνει τις απαραίτητες προσλήψεις! Επίσης οι διευθυντές με πρόσχημα ότι κάθε χρόνο τα κενά δεν καλύπτονται και δεν ξέρουμε πότε και αν θα γίνουν άλλες προσλήψεις στην παράλληλη στήριξη εκβιάζουν τους συναδέλφους να μοιράσουν τις ώρες τους σε πολλούς μαθητές.

Συνάδελφοι, δε θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα του Υπουργείου Παιδείας. Δε θα κάνουμε διακρίσεις απέναντι στους μαθητές μας, ούτε θα συναινέσουμε στην καταπάτηση των μορφωτικών τους δικαιωμάτων. Ο σύλλογος διδασκόντων μαζί με τους γονείς να διεκδικήσουν μέσα από τους συλλόγους τους να καλυφθούν εδώ και τώρα οι ανάγκες σε κάθε σχολείο!

Διεκδικούμε:

  • Άμεση κάλυψη όλων των κενών στην παράλληλη στήριξη με έναν εκπαιδευτικό για κάθε μαθητή με διάγνωση.

  • Την ονομαστική πρόσληψη εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης από τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας με απευθείας ανάθεση σε κάθε μαθητή.

  • Την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία με άμεση μαζική β’ φάση προσλήψεων.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση εκπαιδευτικών συλλόγων και μαθητών στο Υπουργείο Παιδείας στις 7/9 στη 13:00