Καζαμία Σοφία

Πρωτοβουλία αναπληρωτών ωρομισθίων & ελαστικά εργαζομένων στην εκπαίδευση: Το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο δε θα εφαρμοστεί!

Το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο δε θα εφαρμοστεί!

Το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο- έκτρωμα, που ψηφίστηκε σήμερα (28/7/2021)  στη Βουλή , καταδικάστηκε από δεκάδες σωματεία εκπαιδευτικών και εργαζομένων, από γονείς και μαθητές στη σημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ότι το σχολείο- επιχείρηση των ταξικών φραγμών δε θα εφαρμοστεί, οι αγώνες θα συνεχίσουν και θα το ακυρώσουν στην πράξη.

Παρά τις δυσκολίες της περιόδου, η Κυβέρνηση δεν κατάφερε να περάσει το νομοσχέδιο με «σιγή νεκροταφείου», αφού δεκάδες εργαζόμενοι συμμετείχαν με τα σωματεία τους στην κινητοποίηση, καθώς και γονείς και μαθητές. Τόνισαν ότι το νομοσχέδιο, που είναι συνέχεια όσων ψήφισαν αυτή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αποτελεί αντιδραστική αλλαγή στο τι και πώς διδάσκεται στο σχολείο και  αφορά όλο τον λαό αφού στοχεύει στα παιδιά και στο μέλλον τους. Δήλωσαν ότι ΄δε θα επιτρέψουν να εφαρμοστεί ένα σχολείο που κατηγοριοποιεί τους μαθητές, που στρέφεται ενάντια στα μορφωτικά δικαιώματά τους και ότι όλοι μαζί θα συνεχίσουν τον αγώνα για ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα και θα ανταποκρίνεται στις πραγματικά σύγχρονες ανάγκες όλων των παιδιών.

image.png
image.png
image.png

https://www.youtube.com/watch?v=UB1rIZ71O9Y

https://www.youtube.com/watch?v=jpOW8jSh8yY&t=1s

https://www.youtube.com/watch?v=dvfs61BhaCo

https://www.youtube.com/watch?v=Te0jZyUPJFA