Καζαμία Σοφία

Πρωτοβουλία αναπληρωτών ωρομισθίων & ελαστικά εργαζομένων στην εκπαίδευση:ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΨΕΥΤΟΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!! ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ!

ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΨΕΥΤΟΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!!

ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Κυβέρνηση επιμένει να προχωρήσει τις εκλογές για τους αιρετούς του κλάδου για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, την ώρα που σύσσωμος ο κλάδος έχει εκφράσει την εναντίωσή του στην ηλεκτρονική ψηφοφορία και έχει αποσύρει όλες τις υποψηφιότητες. Πρόκειται για τις εκλογές για τα διοικητικά όργανα σε επίπεδο Διεύθυνσης (ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ), Περιφέρειας (ΑΠΥΣΠΕ/ΑΠΥΣΔΕ) και Υπουργείου Παιδείας(ΚΥΣΠΕ/ΚΥΣΔΕ) και που οι εκπαιδευτικοί εκλέγουν για το κάθε όργανο 2 αιρετούς, ενώ άλλους 3 διορίζει/επιλέγει το κράτος. Οι αιρετοί οφείλουν να είναι το μάτι και το αυτί του κλάδου, να ελέγχουν τα όργανα, να ενημερώνουν τον κλάδο και να αντιπαλεύουν τις αυθαιρεσίες της διοίκησης, ενάντια σε όλες τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές.

Όλες οι προτάσεις του κλάδου για την ασφαλή διεξαγωγή των εκλογών δεν έγιναν δεκτές, γεγονός που δείχνει πως η Κυβέρνηση έχει βαθύτερη στόχευση, η οποία δεν είναι άλλη από την ουσιαστική διάλυση των σωματείων και των συλλογικών λειτουργιών. Δεν είναι τίποτα άλλο από μέρος του συνδικαλιστικού νόμου που φέρνει αυτήν την περίοδο στη Βουλή, με σκοπό να βάλει χέρι στην οργάνωση των εργαζομένων, να βάλει ακόμα περισσότερα εμπόδια στη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων και αποτελεί συνέχεια των μέτρων που είχε ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν Κυβέρνηση(Ηλεκτρονικό μητρώο, 50%+1 για τη λήψη αποφάσεων στα σωματεία).

Συνάδελφοι, το χτύπημα της λειτουργίας των σωματείων, των συλλογικών διαδικασιών, αφορά πρώτα και κύρια τους συμβασιούχους, όλους εμάς που αποτελούμε το μέλλον το κλάδου και που τα εργασιακά μας δικαιώματα έχουν χτυπηθεί από όλες τις τελευταίες κυβερνήσεις. Αφορά εμάς, που πρέπει να παλέψουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για εξίσωση δικαιωμάτων, για μέτρα στήριξής μας και δε θα μπορούμε να πάρουμε καμία απόφαση κινητοποίησης, αν η Κυβέρνηση υλοποιήσει τους σχεδιασμούς της.

Για όλους αυτούς τους λόγους, καλούμε όλους τους αναπληρωτές σε μαζική αποχή από την ηλεκτρονική ψηφοφορία του Σαββάτου, 7/11 και από οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια της Κυβέρνησης να υλοποιήσει εκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία.