Καζαμία Σοφία

Πρωτοβουλία αναπληρωτών ωρομισθίων & ελαστικά εργαζομένων στην εκπαίδευση: Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί χάλασαν την κυβερνητική φιέστα για το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο – Σύσκεψη ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ Αττικής

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί χάλασαν την κυβερνητική φιέστα για το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο (VIDEO – ΦΩΤΟ)

https://youtu.be/s8EttQ17gnM

ην καταδίκη τους στο νέο αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, με τον ψευδεπίγραφο τίτλο: «Αναβάθμιση του Σχολείου και Ενδυνάμωση των Εκπαιδευτικών», που θα προωθηθεί για ψήφιση μέσα στο κατακαλόκαιρο με κλειστά τα σχολεία, εξέφρασαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, με τη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας, έξω από το 1ο ΓΕΛ Άγιου Δημητρίου.

Με την δυναμική τους κινητοποίηση, χάλασαν τη φιέστα που έστησε η κυβέρνηση στο συγκεκριμένο σχολείο προκειμένου να εξωραΐσει το αντιδραστικό σχέδιο νόμου. Παρά την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας, που επιχείρησε να παρεμποδίσει την συγκέντρωση, «υποδέχθηκαν» αγωνιστικά τον πρωθυπουργό και την υπουργό Παιδείας, που συμμετείχαν στην εκδήλωση για την παρουσίαση του νομοσχεδίου.

Την κινητοποίηση διοργάνωσαν η Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών του Μπραχαμίου, ενώ συμμετείχαν η Ένωση και Σύλλογοι Γονέων της πόλης, καθώς και εκπαιδευτικοί, μετά από κάλεσμα της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας. Επίσης, τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα τους εξέφρασε ο βουλευτής του Κόμματος Χρήστος Κατσώτης.

Με συνθήματα όπως: «Στις πολυεθνικές τα ξεπουλάτε όλα, σε λίγο τα σχολεία μας θα γράφουν Coca Cola», «Η αυτονομία σας είναι μια απάτη, φορτώνει κι άλλα βάρη στου λαού την πλάτη» και «Μαθητής αγράμματος, δάσκαλος σκυφτός, αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός», ανέδειξαν τις πραγματικές στοχεύσεις του νομοσχεδίου. Μάλιστα, τα συνθήματα αυτά, που ακούγονταν και εντός του σχολείου όπου γινόταν η φιέστα, ανάγκασαν την υπουργό να χάσει τα λόγια της στη διάρκεια της ομιλίας της…

Επίσης, μέσα από τους χαιρετισμούς που έγιναν στην κινητοποίηση, από την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γονέων, Στέλλα Βαλαβάνη (διαβάστε εδώ), εκπαιδευτικούς, και μαθητές, υπογραμμίστηκε ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που θα οδηγήσει σε σχολεία πολλών ταχυτήτων και θα εκτινάξει τις μορφωτικές ανισότητες σε βάρος των παιδιών της εργατικής τάξης, ενώ τονίστηκε ότι το εκπαιδευτικό κίνημα θα συνεχίσει να βρίσκεται στους δρόμους για να το ακυρώσει στην πράξη, διεκδικώντας ταυτόχρονα το σχολείο που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Με μεγάλη συμμετοχή ΕΛΜΕ και Συλλόγων Π.Ε. Αττικής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο

https://youtu.be/4nM1Qm9TZBM

Στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για κατηγοριοποίηση σχολείων και μαθητών, για ασφυκτικό έλεγχο των εκπαιδευτικών απαντούν εκπαιδευτικά σωματεία, με κινητοποίηση σήμερα Τρίτη στη 1 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας.
ΕΛΜΕΣύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η «Πρωτοβουλία Αναπληρωτών» καταδικάζουν το νομοσχέδιο που προωθεί κατακαλόκαιρο η κυβέρνηση και βάζει στο στόχαστρο τα μορφωτικά δικαιώματα, διεκδικώντας παράλληλα μαζικούς μόνιμους διορισμούς.

Στην κατεύθυνση της οργάνωσης της συλλογικής δράσης, χτες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη πάνω από 25 ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ της Αττικής, όπου συζητήθηκε η ανάγκη να ενημερωθούν πλατιά εκπαιδευτικοί και γονείς και να οργανωθεί αγωνιστική απάντηση στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τα σχολεία.
Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε να προταθούν στα σωματεία οι παρακάτω δρασείς:

  • Να συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση αύριο Τρίτη 29/6, 1μμ στο ΥΠΑΙΘ!
  • Τα σωματεία πρέπει να κάνουν υπόθεσή τους την ενημέρωση των συναδέλφων. 
  • Να προπαγανδίσουμε την αντίθεσή μας και την απαίτηση για κατάργηση του νομοσχεδίου με πικετοφορίες, αφίσες, πανό αλλά και ανακοινώσεις κεντρικά σε γειτονιές, σε πλατείες.
  • Να πραγματοποιήσουμε συσκέψεις με γονείς. Είναι πολύ σημαντική τώρα η ενημέρωση τους για το τι θα αντιμετωπίσουν μαζί με τα παιδιά τους την επόμενη σχολική χρονιά, που στις πλάτες και στις τσέπες τους θα πέσει το βάρος της μεγαλύτερης «αυτονόμησης» των σχολείων.
  • Κινητοποίηση την Τετάρτη 7 Ιουλίου στο κέντρο της Αθήνας.
  • Νέα κινητοποίηση στη Βουλή όταν θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο.