Καζαμία Σοφία

Πρωτοβουλία αναπληρωτών ωρομισθίων & ελαστικά εργαζομένων στην εκπαίδευση: Από τη σημερινή απεργία 16/6/2021 στην Μυτιλήνη φωτο και βίντεο

«Να πεταχτεί στα σκουπίδια το αντεργατικό έκτρωμα»

Μαχητική απεργιακή κινητοποίηση στη Μυτιλήνη

 Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 16/6/2021

«Να πεταχτεί στα σκουπίδια το αντεργατικό έκτρωμα»

Το ψιλόβροχο που έπεφτε από το πρωί στη Μυτιλήνη δεν πτόησε του εκατοντάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Σαπφούς το πρωί της Τετάρτης 16 Ιουνίου συμμετέχοντας στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ.

Κεντρικός ομιλητής στην κινητοποίηση ήταν ο πρόεδρος του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θοδωρής Ασλανίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο νέο νομοσχέδιο Χατζηδάκη το οποίο όπως επισήμανε αποτελεί ταφόπλακα για τα εργασιακά δικαιώματα και το οχτάωρο. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην απόφαση να κηρυχθεί η απεργία των πλοίων παράνομη και καταχρηστική, απόφαση όμως όπως σημείωσε που κουρελιάσθηκε στους καταπέλτες των πλοίων τα οποία παρά τις κυβερνητικές εντολές, παρέμειναν δεμένα στα λιμάνια.

 

Εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ στη συγκέντρωση μίλησε το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Νίκος Χρυσάφης ο οποίος μεταξύ άλλων χαιρέτησε τη δυναμική συμμετοχή των εργαζομένων στην κινητοποίηση ενάντια σε ένα νομοσχέδιο, όπως είπε, το οποίο καταστρέφει τις ζωές των εργαζομένων.
Χαιρετισμό εκ μέρους της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου απηύθυνε ο Δούκας Πρωτόγυρος ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ήδη πριν ακόμη ψηφισθεί το νομοσχέδιο σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ ξεκίνησε η εξόντωση των εργαζομένων με ωράρια από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και οι αναπληρωτές – ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί. Στο χαιρετισμό που απηύθυνε η Σοφία Καζαμία σημείωσε μεταξύ άλλων πως οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνουν οι ελαστικές μορφές εργασίας και πως δεν θα επιτρέψουν σε καμία κυβέρνηση και κανένα νομοσχέδιο να μετατρέψουν τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς σε σύγχρονους σκλάβους του 21ου αιώνα.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Φώτης Κολαράς, ο οποίος τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δεν κάνουν βήμα πίσω από τα κεκτημένα τους και δεν θα επιτρέψουν την εφαρμογή του νομοσχεδίου που σκοτώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Μιλώντας στην κάμερα του «Ν» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου Γιώργος Αλεξίου, ο οποίος συμμετείχε στην κινητοποίηση σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το νομοσχέδιο επιστρέφει τους εργαζόμενους 100 χρόνια πίσω. «Θα πρέπει να δώσουμε μάχη ώστε αυτό που ψηφίζεται σήμερα να μείνει στα χαρτιά».

Μετά την ολοκλήρωση της απεργιακής συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία στην προκυμαία με κατάληξη το λιμάνι της Μυτιλήνης όπου οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στον  καταπέλτη του πλοίου “Νήσος Ρόδος” δηλώνοντας την συμπαράσταση τους στους ναυτεργάτες που παρά τις πιέσεις Κυβέρνησης και εφοπλιστών συνεχίζουν την απεργία τους.