Καζαμία Σοφία

Πρωτοβουλία αναπληρωτών ωρομισθίων & ελαστικά εργαζομένων στην εκπαίδευση: 16 Ιουνίου απεργούμε!! 10:30πμ Πλατεία Σαπφούς (ΑΔΕΔΥ, ΔΟΕ)

16 Ιουνίου απεργούμε!! 10:30πμ Πλατεία Σαπφούς (ΑΔΕΔΥ, ΔΟΕ)

Τετάρτη 16 Ιουνίου οι αναπληρωτές απεργούμε! Μαζί με όλους τους εκπαιδευτικούς, μαζί με όλους τους εργαζόμενους του Δημόσιου τομέα, μαζί με εργαζόμενους του Ιδιωτικού τομέα, για να μην ψηφιστεί το αντεργατικό νομοσχέδιο- έκτρωμα !

Οι αναπληρωτές ξέρουμε καλά τι θα πει «διευθέτηση» του εργάσιμου χρόνου, τι θα πει ευέλικτη απασχόληση!  Δε θα επιτρέψουμε να μετατρέψουν εμάς και τους μαθητές μας σε σκλάβους του 21ου αιώνα! Δε θα τους αφήσουμε να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε «αναλώσιμους», που θα ξεζουμίζονται όποτε και για όσο απαιτούν οι εργοδότες και τα κέρδη τους!  Δε διαπραγματευόμαστε το δικαίωμα όλων μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά!

Η επιτυχημένη απεργία στις 10/6 έστειλε το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι καταδικάζουν ολοκληρωτικά το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης! Συνεχίζουμε την Τετάρτη, ακόμα πιο μαζικά και μαχητικά, βαίνουμε στον δρόμο, για να ακουστεί παντού ότι «το νομοσχέδιο- τερατούργημα θα πάει στα σκουπίδια!» Η ΓΣΕΕ εδώ και τώρα να κηρύξει απεργία, οι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να μην τους αφήσουμε να τσακίσουν τη ζωή μας!

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη να φέρουμε τα πάνω- κάτω, να εμποδίσουμε τα σχέδια της Κυβέρνησης, να διεκδικήσουμε δουλειά και ζωή με δικαιώματα!! Όλοι στον αγώνα!! Όλοι στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Τετάρτης με τα σωματεία μας!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 16 Ιουνίου  10:30πμ Πλατεία Σαπφούς!!!

 

Αρ. Πρωτ. 1718

Αθήνα 13/6/2021

Προς

τους Συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε. 

 

16/6 ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ! 

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 

Απεργιακή Συγκέντρωση 12μμ στο Σύνταγμα

Χαιρετίζουμε όλους και όλες τους συναδέλφους που συμμετείχαν μαζικά στην πανεργατική απεργία 10/6/2021 ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο και τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα και τη συλλογική δράση. Οι απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα έστειλαν μήνυμα αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας για τη συνέχεια του αγώνα, για να μη ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας σαν σκλάβοι στον 21ο αιώνα.

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους, ιδιαίτερα όμως τους συναδέλφους αναπληρωτές που απήργησαν μαζικά δείχνοντας ότι η νέα γενιά των συναδέλφων μας διεκδικεί μόνιμη δουλειά και ζωή με δικαιώματα!

Χαιρετίζουμε τους απεργούς συναδέλφους που συμμετείχαν στα τεράστια μαχητικά απεργιακά Συλλαλητήρια των Συνδικάτων που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο, τα Γιάννενα και δεκάδες ακόμα πόλεις σε όλη την Ελλάδα! 

Ήταν η μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων! Ανάσα στον αγώνα για να ζήσουν οι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους όπως αξίζει στον 21ο αιώνα, με μόνιμη εργασία, σταθερό ωράριο και λιγότερες ώρες δουλειάς με πλήρη δικαιώματα, και όχι όπως απαιτούν τα κέρδη της εργοδοσίας και του κεφαλαίου. 

Το μήνυμα της απεργίας ήταν ξεκάθαρο: 

Το νομοσχέδιο έκτρωμα δε διορθώνεται. Να αποσυρθεί, να μην ψηφιστεί! Ο «φρέσκος αέρας», η ελπίδα για τους εργαζόμενους βρίσκεται στον δικό τους αγώνα.
Όχι στα παζάρια για τα δήθεν «θετικά σημεία» του νομοσχεδίου και για τους «όρους» του Μεσαίωνα.

Η μαζική συμμετοχή στην απεργία και τις συγκεντρώσεις δίνει τον τόνο της κλιμάκωσης των επόμενων ημερών πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά στο δρόμο του αγώνα για να δυναμώσουμε το απεργιακό ποτάμι!

Η κυβέρνηση φέρνει το ν/σχ – τερατούργημα στη Βουλή τη Δευτέρα 14/6 και προετοιμάζεται να το ψηφίσει τη Τετάρτη 16/6! Είμαστε αποφασισμένοι, έχουμε τη δύναμη να πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων το τερατούργημά τους!

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ αποφασίζει 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 16 Ιουνίου με απεργιακή συγκέντρωση στις 12μμ στο Σύνταγμα στην Αθήνα και σε όλες τις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα καλεί την ΑΔΕΔΥ και όλες τις Ομοσπονδίες σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις. 

Κάτω τα χέρια από το 8ωρο και την απεργία

Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις

Όχι στην κατάργηση του Σ.ΕΠ.Ε.

Κάτω τα χέρια από τις κατακτήσεις μας

ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Όλοι και όλες στον Αγώνα!

Από τη Δ.Ο.Ε