Καζαμία Σοφία

Πρωτοβουλία αναπληρωτών ωρομισθίων & ελαστικά εργαζομένων στην εκπαίδευση:16/6… ΝΕΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Πρωτοβουλία αναπληρωτών – ελαστικά εργαζομένων και ανέργων εκπαιδευτικών Λέσβου

 

16/6  ΗΜΕΡΑ  ΨΗΦΙΣΗΣ  ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ  ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ! 

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ  ΜΕ  ΝΕΑ  24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που απήργησαν μαζικά δείχνοντας ότι η νέα γενιά διεκδικεί μόνιμη δουλειά και ζωή με δικαιώματα!  

Χαιρετίζουμε όλους και όλες που συμμετείχαν μαζικά στην πανεργατική απεργία 10/6/2021 ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο και τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα και τη συλλογική δράση.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα έστειλαν μήνυμα αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας για τη συνέχεια του αγώνα, για να μη ζήσουμε σαν σκλάβοι στον 21ο αιώνα.

 

Χαιρετίζουμε τους απεργούς συναδέλφους αναπληρωτές που συμμετείχαν στο τεράστιο απεργιακό Συλλαλητήριο των Συνδικάτων που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, στη μαζική συγκέντρωση και πορεία στη Μυτιλήνη (Πλατεία Σαπφούς), στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο, τα Γιάννενα και δεκάδες ακόμα πόλεις σε όλη την Ελλάδα!

Ήταν η μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων! Ανάσα στον αγώνα για να ζήσουν οι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους όπως αξίζει στον 21ο αιώνα, με σταθερό ωράριο και λιγότερες ώρες δουλειάς με πλήρη δικαιώματα, και όχι σαν σκλάβοι.

Το μήνυμα της απεργίας ήταν ξεκάθαρο: 

Το νομοσχέδιο έκτρωμα δε διορθώνεται.

Να αποσυρθεί, να μην ψηφιστεί!

Ο «φρέσκος αέρας», η ελπίδα για τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους νέους βρίσκεται στον δικό τους αγώνα. Όχι στα παζάρια για τα δήθεν «θετικά σημεία» του νομοσχεδίου και για τους «όρους» του Μεσαίωνα.

Η μαζική συμμετοχή στην απεργία και τις συγκεντρώσεις δίνει τον τόνο της κλιμάκωσης των επόμενων ημερών. Ακόμα πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά στο δρόμο του αγώνα δυναμώνουμε το απεργιακό ποτάμι!

Η κυβέρνηση φέρνει το ν/σχ – τερατούργημα στη Βουλή τη Δευτέρα 14/6 και προετοιμάζεται να το ψηφίσει την Τετάρτη 16/6! Είμαστε αποφασισμένοι, έχουμε τη δύναμη, μαζί με άλλους εργαζόμενους, να πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων το τερατούργημά τους!

….Σε μια περίοδο ΠΟΥ…:::

 

…Αντί να κάνουν προσλήψεις και μαζικούς μόνιμους διορισμούς…

…Αντί να μονιμοποιήσουν… τους «μόνιμους» αναπληρωτές…

…Προαναγγέλλουν  Συγχωνεύσεις!!

Κλιμακώνουμε με νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 16/6.

Με κάθε τρόπο θα βρεθούμε στο δρόμο!

Όλοι και όλες στον Αγώνα!