Καζαμία Σοφία

Πρωτοβουλία αναπληρωτών ωρομισθίων & ελαστικά εργαζομένων στην εκπαίδευση: Οι αγώνες φέρνουν αποτελέσματα !

Οι αγώνες φέρνουν αποτελέσματα!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το τελευταίο διάστημα εξετάζονται οι ενστάσεις που καταβλήθηκαν στο ΑΣΕΠ για τις προκηρύξεις 1ΓΕ/2019, 2ΓΕ/2019,1ΕΑ/2019, 1ΓΤ/2020. Πολλές από τις ενστάσεις των απορριφθέντων λόγω παραβόλου έγιναν δεκτές, πολλοί συνάδελφοί μας που εδώ και έναν χρόνο έχουν παραμείνει εκτός δουλειάς, με τεράστια οικονομική και ψυχική ζημιά θα μπορέσουν και πάλι να δουλέψουν με τη νέα χρονιά!

Η θετική αυτή εξέλιξη δεν ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία. Είναι το αποτέλεσμα των πιέσεών μας, των κινητοποιήσεων, των πρωτοβουλιών που πήραμε. Αποτελεί απόδειξη ότι ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες, ο συλλογικός αγώνας φέρνει αποτελέσματα.

Ωστόσο, παραμένει ακόμα ανοιχτό το ζήτημα του αποκλεισμού των υπόλοιπων χιλιάδων απορριφθέντων συναδέλφων. Των συναδέλφων που αποκλείστηκαν από τη διαδικασία λόγω ασαφειών που προέκυψαν κατά την διαδικασία έκδοσης και πληρωμής των παραβόλων αξίας 3 € και έλαβαν απορριπτική απάντηση από το ΑΣΕΠ.

Είναι πρόκληση, ενώ από τη μια το ΥΠΑΙΘ ομολογεί ότι φέτος υπήρξαν 52.000 κενά (τόσοι ήταν οι αναπληρωτές για το 2020-21), την ίδια στιγμή να «πετάει» εκτός εκπαίδευσης τους χιλιάδες συναδέλφους που ακόμα δεν έχουν δικαιωθεί οι ενστάσεις τους. Μάλιστα την ίδια στιγμή που τα σχολεία μας χρειάζονται προσωπικό για να στελεχωθούν επαρκώς. Είναι αδιανόητο στον 21ο αιώνα να αφαιρείται το δικαίωμα στην εργασία, πόσο μάλλον για ένα παράβολο των 3 ευρώ που δεν προέρχεται από δικό τους λάθος!

Δε σταματάμε! Συνεχίζουμε μέχρι την καθολική δικαίωση των συναδέλφων. Εδώ και τώρα :

  • Ένταξη όλων των συναδέλφων στους πίνακες κατάταξης.

  • Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί με βάση τις πραγματικές ανάγκες

  • Κατάργηση του ν. Γαβρόγλου