Καζαμία Σοφία

Πρωτοβουλία αναπληρωτών ωρομισθίων & ελαστικά εργαζομένων στην εκπαίδευση: Δελτίο τύπου από την παναττική σύσκεψη αναπληρωτών – Υπενθύμιση κινητοποίησης στην Περ/κη Δ/νση Εκπ/σης Β.Αιγαίου Παρασκευή 21 Μαη 1:45μμ

Δελτίο τύπου από την παναττική  σύσκεψη αναπληρωτών – Υπενθύμιση κινητοποίησης στην Περ/κη Δ/νση Εκπ/σης Β.Αιγαίου Παρασκευή 21 Μαη 1:45μμ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20/5 παναττική, μαζική σύσκεψη αναπληρωτών, με σκοπό να οργανωθεί από κοινού ο αγώνας και η δράση για τη μονιμοποίηση όλων αναπληρωτών με βάση τις πραγματικές, τεράστιες ανάγκες των σχολείων.

Από τους εισηγητές τονίστηκε ότι οι διορισμοί που εξαγγέλθηκαν αποτελούν ψίχουλα μπροστά στις τεράστιες ελλείψεις των σχολείων, και ότι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι 5.250 διορισμοί δε θα καλύψουν ούτε τα κενά που προκύπτουν από τις 8.000 συνταξιοδοτήσεις! Το μοναδικό αίτημα που ενώνει όλους τους αναπληρωτές είναι η μονιμοποίηση όλων, ενώ οι «ψευτοαντιπαραθέσεις», που σκόπιμα καλλιεργούνται, μεταξύ κλάδων και ειδικοτήτων μόνο ζημιά προκαλούν, αφού αθωώνουν την κυβερνητική πολιτική που μας θέλει ομήρους στην ευέλικτη απασχόληση. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε «οι ανάγκες είναι τόσες πολλές, που κανείς δεν περισσεύει από τα σχολεία».

Επίσης, στην εισήγηση έγινε ανάλυση του αντεργατικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης για το 10ωρο και τις συνθήκες σύγχρονης σκλαβιάς που αυτό διαμορφώνει για τους συναδέλφους στον ιδιωτικό τομέα, τους γονείς των μαθητών μας, αλλά και για τους ίδιους τους μαθητές μας στο μέλλον. Αντίστοιχα τέτοιες εξελίξεις διαχρονικά έχουν επηρεάσει και τις εργασιακές σχέσεις στον Δημόσιο τομέα.

Οι αναπληρωτές μετέφεραν την εμπειρία από τα σωματεία τους για το πώς οργανώνουν τη δράση τους και τι πρωτοβουλίες παίρνουν όλο αυτό το διάστημα, τονίζοντας ότι η συσπείρωση και ο κοινός αγώνας του κλάδου μπορεί να εμποδίσει τους αντιεκπαιδευτικούς στόχους της Κυβέρνησης.

Αποφασίστηκε η συνέχιση του αγώνα, με κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 20/5/2021 στις 13:00 και με κλιμάκωση την απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο που θεσπίζει το 10ωρο, τσακίζει τις σχέσεις εργασίας, καταργεί τον διαχωρισμό εργάσιμου και ελεύθερου χρόνου ενώ ταυτόχρονα βάζει κι άλλα εμπόδια προσπαθώντας να καταργήσει τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση. Η μάχη για την παρεμπόδιση του νομοσχεδίου που τσακίζει τα δικαιώματα και τις ζωές των εργαζομένων, γυρνώντας τους αιώνες πίσω, θα δοθεί μαζί με τη μάχη για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους!

Συμμετέχουμε όλοι στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 21/5 στις 13:00, διεκδικώντας μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και σύσταση οργανικών για όλες τις ειδικότητες.

Στις 3 Ιουνίου απεργούμε ώστε να μείνει στα χαρτιά το αντεργατικό νομοσχέδιο- έκτρωμα που καταργεί το 8ωρό!

…………………………

Υπενθυμιση συγκέντρωση στην ΜΥΤΙΛΗΝΗ στην  Περιφερειακή Διευθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου 21 Μαη 2021 στις 1:45μμ