Καζαμία Σοφία

Πρωτοβουλία αναπληρωτών ωρομισθίων & ελαστικά εργαζομένων στην εκπαίδευση::Δελτίο Τύπου για την απεργία της 15ης Οκτωβρίου 2020 και τη συγκέντρωση στην Πλατεία Σαπφούς

Πρωτοβουλία αναπληρωτών – ελαστικά εργαζομένων και ανέργων εκπαιδευτικών Λέσβου

Δελτίο Τύπου για την απεργία της 15ης Οκτωβρίου 2020 και τη συγκέντρωση στην Πλατεία Σαπφούς

Χαιρετίζουμε τους απεργούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στη Λέσβο και όσους από αυτούς συμμετείχαν στη συγκέντρωση στην Πλατεία Σαπφούς, καθώς και τους χιλιάδες απεργούς και διαδηλωτές εκπαιδευτικούς και άλλους εργαζομένους του Δημοσίου στη Λέσβο και σε όλη τη χώρα! Η απεργία στις 15/10 ήταν ένα κομμάτι του αγώνα που δίνουμε, για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας, των μορφωτικών και των δικαιωμάτων, εν μέσω πανδημίας.

Η συναδέλφισσα αναπληρώτρια Σοφία Καζαμία, στον χαιρετισμό της στην απεργιακή συγκέντρωση του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Λέσβου ( https://www.youtube.com/watch?v=xcH1_rbi8oo&feature=youtu.be ), επισήμανε την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία του νησιού (πολυπληθή τμήματα, ελλείψεις εκπαιδευτικών, απαξίωση του ρόλου του εκπαιδευτικού, ελλείψεις στην καθαριότητα κ.λπ.), κατήγγειλε τις πρακτικές των αναπληρωτών τρίμηνων συμβάσεων και τα εμπόδια στις άδειες των αναπληρωτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και ανέδειξε τον χρόνιο εμπαιγμό των αναπληρωτών από τις κυβερνήσεις των τελευταίων δέκα χρόνων.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία με πανό και συνθήματα στην αγορά της Μυτιλήνης. 

Συνάδελφοι, συνεχίζουμε πιο δυναμικά απαιτώντας:

  • Σχολεία ανοιχτά, καθαρά, με το αναγκαίο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση εδώ και τώρα.—>>>

  • Μέτρα στήριξης των αναπληρωτών (σίτισης, στέγασης, μεταφοράς). Κανένα εμπόδιο στις άδειες των αναπληρωτών και εξίσωση των δικαιωμάτων των συμβασιούχων με αυτά των μονίμων.

  • Μαζικές προσλήψεις, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά.

  • Μείωση των μαθητών σε 15 ανά τμήμα.

  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους.

  • Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας.

  • Σχολιατρική υπηρεσία που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων, αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

  • Μέτρα προστασίας της υγείας όλων των εργαζομένων, των γονέων και των μαθητών με την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Και κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή!

Μυτιλήνη 17 Οκτωβρίου 2020