Καζαμία Σοφία

Πρωτοβουλία αναπληρωτών ωρομισθίων & ελαστικά εργαζομένων στην εκπαίδευση: ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ!

Σε συνέχεια των παράνομων τοποθετήσεων των συναδέλφων αναπληρωτών στη ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, έρχεται να προστεθεί η ίδια πρακτική της ΔΠΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης με τις τοποθετήσεις των τριμηνίτων αναπληρωτών ή «Προσωρινών αναπληρωτών» κατά την κυβέρνηση. Έτσι, αντί να πάρουν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας εκπαιδευτικών και μαθητών, έφεραν σε μία νύχτα τη νέα μορφή ανασφάλειας και ευέλικτης δουλειάς, τις τρίμηνες συμβάσεις, τώρα μας τοποθετούν «προσωρινά» όπου αυτοί θέλουν, με αυθαίρετες διαδικασίες. Όμως όπως όλα δείχνουν… «Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού»!

Η αυθαιρεσία σε κάποιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της πόλης, έχει χτυπήσει κόκκινο, καθώς κάνουν ό,τι θέλουν, όποτε το θέλουν.. Δε φτάνει που ήμασταν αναπληρωτές, τώρα γίναμε «προσωρινοί αναπληρωτές».. Δε φτάνει που μας κυριεύει η ανασφάλεια, αν και μέχρι πόσο θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε.. Δε φτάνει που καλύπτουμε ό,τι κενό υπάρχει είτε είναι κενό συναδέλφου που ανήκει σε ευπαθή ομάδα είτε όχι, μας τοποθετούν και όπου αυτούς τους βολεύει, παρακάμπτοντας κάθε είδους τυπική διαδικασία! Εν τέλει, μας βλέπουν σαν αριθμούς, χωρίς να βλέπουν το κύριο: είμαστε δάσκαλοι και καθηγητές που καλύπτουμε κενά που υπάρχουν χρόνια!

Όλες αυτές τις εβδομάδες υπάρχει μία συνεχής κοροϊδία από τη μεριά της Διεύθυνσης ότι οι τοποθετήσεις μας είναι προσωρινές και να κάνουμε λίγη υπομονή να βγουν τα κενά (που για κάποιο λόγο δεν έχουν βγει προτού προσληφθούμε), ώστε να γίνουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Έχουν όμως περάσει ήδη σχεδόν οι 2 μήνες από την τρίμηνη σύμβαση μας (!) και η κοροϊδία συνεχίζεται! Προφανώς η κατάσταση αυτή, πέρα από τις προσωπικές μας ζωές, δημιουργεί προβλήματα και στις ίδιες τις σχολικές μονάδες και τους μαθητές μας, που έχουν προσωρινούς δασκάλους, που μπορούν και δεν μπορούν να αναλάβουν την τάξη τους, γιατί πολύ απλά αύριο μπορεί να μεταφερθούν σε άλλο σχολείο! Επίσης, πολλοί συνάδελφοι έχουν γίνει μπαλάκι από σχολείο σε σχολείο, γιατί συνεχώς προκύπτουν άλλα κενά (;)! Ως συνέπεια επατοποθετούνται πάλι προσωρινά από τη Διεύθυνση, κλείνοντας συνεχώς τρύπες.

Όλη αυτή η κατάσταση γεννάει πολλά ερωτήματα: Για ποιο λόγο δεν έχουν βγει τα κενά για να τοποθετηθούμε με όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, σχεδόν 2 μήνες αφού έχουμε προσληφθεί; Τα κενά αυτά δεν έπρεπε να είναι ήδη γνωστά από τη στιγμή που οι τριμηνίτες αναπληρωτές καλύπτουμε κενά που προκύπτουν από συναδέλφους που έχουν βγει σε άδεια λόγω το ότι ανήκουν σε ευπαθή ομάδα; Οι άδειες αυτές δε δόθηκαν από την αρχή του σχολικού έτους; Πώς γίνεται να «προκύπτουν συνεχώς κενά» και να καλύπτονται από συναδέλφους τριμηνίτες; Πώς γίνεται να επανατοποθετούμαστε ξανά και ξανά, αφού καλύπτουμε πολύ συγκεκριμένες θέσεις; Πότε περιμένουν να τοποθετηθούμε οριστικά; Ποια είναι η έγνοια τους για τους μαθητές μας που υφίστανται αυτή την ανασφάλεια;

Φαίνεται ακόμη μία φορά ότι Κυβέρνηση-Υπουργείο και οι υποστηρικτές τους δε δίνουν δεκάρα ούτε για τους εκπαιδευτικούς ούτε για τους μαθητές μας! Η μόνη τους έγνοια είναι πόσο γρήγορα θα περάσουν οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που προωθούν ώστε να μετατρέψουν εκπαιδευτικούς σε φθηνούς ευέλικτους εργαζόμενους που θα καλύπτουν τρύπες από εδώ και από εκεί. Και επειδή με τέτοιους εργαζόμενους θέλουν να στελεχώνουν την εκπαίδευση, γίνεται φανερό ότι τέτοια εκπαίδευση θέλουν και για τα παιδιά μας.. Λίγο απ’ όλα και στο τέλος τίποτα!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ!!!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΕΠΕ-ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:

  • Εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών – συμβασιούχων εκπαιδευτικών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.

  • Κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου.

  • Κατάργηση του θεσμού των τριμήνων, των ΑΜΩ και των πολλαπλών κατηγοριών αναπληρωτών.

  • 12μηνη σύμβαση για όλους τους αναπληρωτές, εξίσωση δικαιωμάτων με τους μόνιμους συναδέλφους. 

  • Κάλυψη εδώ και τώρα όλων των κενών στα σχολεία. Ούτε ένας συνάδελφος απολυμένος.

  • Να δοθεί άμεσα λύση στους 12.000 και πλέον απορριφθέντες συναδέλφους μας.

  • Μέτρα στήριξης των αναπληρωτών στη στέγαση, τη σίτιση και τη μεταφορά.

  • Να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους αναπληρωτές με μέτρα για τη μετακίνηση εν μέσω καραντίνας.

  • Κανένας σχεδιασμός της Κυβέρνησης σε βάρος των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας να μην περάσει!

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ!!

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ!!

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!!